ALO 170 BİLGİLENDİRME HATTI Yabancıların çalışma izinleri, başvurular, mevzuat ve benzeri konularda her türlü soru ve taleplerinizi karşılamak üzere “ALO 170” Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

Çalışma izni başvurusu nasıl yapılır?

Çalışma izni başvurusu işveren tarafından online sistem üzerinden yapıldıktan sonra 6 iş günü içerisinde gerekli evraklar Bakanlığa ulaştırılır. Başvuru esnasında gönderilen belgelerin yanı sıra Bakanlığa belgelerin aslı postalanmalıdır. Evraklar şahsen veya posta yoluyla ulaştırılabilir.

Çalışma izni için hangi telefon?

ALO 170 – Çalışma Hayatı İletişim Merkezi.

Çalışma izni neden reddedilir?

Çalışma izni başvurusu yapacak yabancının çalışması halinde milli güvenliğimizi, kamu düzenimizi olumsuz etkilemesi, ülkenin genel sağlık ve kamu düzeni açısından tehdit unsuru haline gelmesi durumlarından herhangi birinin mevcut olması durumunda yabancının yapmış olduğu başvuru red ile sonuçlanacaktır.

Çalışma izni başvurusu hangi bakanlık?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gerekli hallerde ilgili Bakanlık ve mercilerin görüşlerini de almak suretiyle çalışma izni başvurusunu değerlendirir ve sonuçlandırır.

Çalışma izni süre uzatımı nasıl yapılır?

Uzatma Başvurusu Bakanlığımızca verilmiş bir çalışma izninin süresinin uzatılabilmesi için; mevcut çalışma izninin bittiği tarihten geriye doğru en fazla iki aylık sürede olmak kaydıyla, izin süresi sona ermeden uzatma başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

Çalışma izni için ne gerekli?

Yabancı Çalışma İzni İçin Gerekli Belgeler

  • Faaliyet Belgesi.
  • Turistik Tesisler İçin Turizm İşletme Belgesi.
  • Şirketin En Son Sermaye ve Ortaklık Durumunu Gösteren Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Son Yıla Ait Olan Vergi Dairesi veya Yeminli Mali Müşavir Tarafından Onaylanan Finansallar.
  • E-imza üzerinden yetkilendirme.

Çalışma izni kaç ay?

Çalışma izni; İlk başvuruda 1 yıl süreyle verilir, Aynı işveren yanında çalışmak kaydıyla ilk uzatmada 2 yıl, ikinci uzatmada 3 yıl süreyle verilir, İşveren değişmesi durumunda (çalışma izni transferi) yeni çalışma izni 1 yıl süreyle verilir.