Çankırı’nın en meşhur şeyi nedir?

Şehrin en ünlü yemekleri olan sarımsaklı et, keşkek, yaren güveci gibi birçok yemek ve en sevilen tatlıları höşmerim, nokul gibi birçok tatlı ile ilgili bilgiye ulaşabileceğiniz sizin için hazırladığımız listemiz ile Çankırı mutfağını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Çankırı’nın neyi meşhur tuz?

Çankırı denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri ünlü kaya tuzudur. 5000 yıllık tarihi ile Hititlerden kalma Tuz Mağarası'ndan çıkarılan Çankırı kaya tuzu, Türkiye'de tuz üretiminin önemli bir bölümünü karşılamaktadır.

Çankırı’nın neyi meşhur meyve?

Kızılcık. Çankırı'da bahar mevsiminde sarıçiçek açan kızılcık ağacı yöre halkı için büyük öneme sahiptir. Kırmızı meyve veren kızılcık ağacı bölgenin simgelerinden biridir.

Çankırı’nın yiyecek olarak neyi meşhur?

Çankırı'nın Mutfağı genellikle sebze türü yemeklere yönelmiştir. Zeytinyağlı Pırasa Dolması, Hoşmerim, Mıkla, Yumurta Tatlısı ve Yaren Güveci Çankırı'nın meşhur lezzetleri arasındadır. Çankırı gezisinde mutlaka Çankırı Mutfağını da tatmak gereklidir.

Çankırı Eldivan Neyi Meşhur?

Eldivan ilçesi denince hepimizin aklına 3 şey gelmektedir. Bunlar ilki burada bulunan dağın ve tarihi 2.si mesire yeri ve son olarak burada yetiştirilen kirazlar gelmektedir.

Çankırı yöresine ait yemekler nelerdir?

Anlatmakla bitmeyecek diğer meşhur Çankırı lezzetleri şöyledir:

  • İnce Ekmek Muskası
  • Yumurta Tatlısı
  • Nokul.
  • Tavuklu Kuru Bamya.
  • Pıhtı
  • Kül Çöreği.
  • Çizlembeç
  • Perişka.

Çankırı yetişen tarım ürünleri nelerdir?

Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, mısır, fasulye, mercimek, burçak, fiğ, patates ve şeker pancarıdır. “Fiğ” ekiminde Çankırı önde gelir. Akarsu kenarlarında bol miktarda sebze, meyve yetişir ve bağcılık önde gelir. Kavun ve karpuz da çok yetişir.