Kivinin Yeşil Çelikle Üretimi: Odunlaşmamış yeşil çeliklerin köklendirilmesi ile fidan üretimi yapılabilir. Bunun için yeşil sürgünler mayıs ve haziran aylarında alınırlar. Çeliklerin kabinliği 4-5 mm, uzunlukları da 20-25 cm olmalıdır. Bu uzunluktaki çelikler 2-3 boğumlu olur.

Kivi nasıl Cogaltilir?

Kivi fidanı tohumların çimlendirilmesi sonucu dikkatli bir bakım sonrası genç bir ağaç haline gelmesidir. Yetiştiricilik yapmak isteyenler genellikle tohumdan üretme, aşılama gibi çoğaltma yöntemleri yerine fidan dikimini tercih etmektedir. Kivi Fidanı Nasıl Dikilir? Kivi fidanı tüplü ve açık kök olarak dikilebilir.

Kivi aşı ister mi?

Tohum üretimi dışında doku kültürü, aşı ve çelik gibi birçok bilinen yöntem bulunmaktadır ve üretimi basit sayılacak şekilde gerçekleştirilen bir bitki türüdür. Aşılama yöntemi kullanılacaksa eğer, göz aşısı, kalem aşılama, yarma aşı yöntemi, kakma aşı, dilcikli aşı gibi yöntemler kullanılmaktadır.

Kivi ağacı nasıl yetişiyor?

Asmalı bir bitki olan kivi süzek, derin ve hafif topraklarda yaşamaktadır. Bu sebeple killi, taban suyu yüksek ve ağır topraklar kivi yetiştirmek için uygun topraklardır. Ayrıca asitli topraklarda da kivi yetiştirmek mümkündür. Toprak yapısının ise 5.5-7 pH'a sahip olması gerekmektedir.

Kivi fidanı ne zaman dikilir?

Açık kök kivi fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Kivi Hangi Ayda Köklendirilir?

Yeşil ve yarı odunsu çeliklerin köklendirilmesi ile fidan elde edilmesinde en yüksek köklenme oranı ağustos ayında alınır. Bu ayda çelikler yarı odunsu durumdadır.

Kivi çekirdekten yetişir mi?

Kivi yetiştirmek için gerekli malzemeler: İlk malzeme tohum, başka bir deyişle çekirdektir. Kivinin tohumları içerisinde bulunan küçük siyah çekirdeklerdir. İstediğiniz sonucu alabilmek için olgunlaşmış organik kivilere yönelmelisiniz. İkinci malzeme saksıdır.

Kivi ağaçta mı yetişir yoksa yerde mi?

Kivi ağacı en çok Marmara ve Karadeniz bölgeleri gibi denizden yüksek olan, nem ve yağış alan yerlerde sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilir. Bu bölgelerden birinde yaşıyorsanız kivi ağacınızı yetiştirebilmek için oldukça şanslısınız. Kivi yetiştiriciliği ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinde yoğunluk gösterir.