KPSS Öğretmenlik alan bilgisi testi her sene yapılmaktadır. Belirli alanlarda öğretmen adaylarının girdiği bu sınav için tabi kide P10 puanınızın da olması gerekir. Yani Kpss Lisans sınavına ve Eğitim Bilimleri sınavına da girmeniz gerekmektedir.Sep 14, 2020

Öğretmenler KPSS A mı B mi?

2023-KPSS, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılacaktır. Sınav, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

KPSS A ve B ne demek?

KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSSB kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSSB kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSSB kadrolardır.

Öğretmen olmak için hangi KPSS?

Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.

KPSS lisans B grubu ne demek?

KPSS B grubu uzman, müfettiş, kontrolör yardımcılığı, kaymakam adaylığı ve denetmen kadroları haricindeki tüm kadroları içermektedir. … KPSS B grubuna orta öğretim, ön lisans veya lisans oturumlarına katılım sağlamaktadır. Bu kadrolar düz memurluk olarak bilinmektedir.

KPSS öğretmenlik B grubu mu?

*KPSSB Önlisans ve Ortaöğretim mezunları için B grubu meslekler sınavı KPSS– P93 – 94 puan türü. *KPSSÖğretmenlik ( Lisans mezunları için B grubu meslekler sınavı KPSS– P10, P120,P121 puan türü ) olmak üzere temelde beşe ayrılmaktadır.

KPSS B grubu kadrolar nelerdir?

A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

KPSS A Grubu hangi bölümleri kapsar?

KPSS A grubu mesleklerini detaylı olarak şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı
  • Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü
  • Vergi Müfettiş Yardımcılığı
  • PTT Müfettiş Yardımcılığı
  • Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
  • Stajyer Hazine Kontrolörü
  • Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı