Madde 12 – (Değişik: 17/1/1949 – 5304/1 md.) Sanatını icra etmek üzere bir mahalde kayıtlı olan herhangi bir tabibin bizzat dükkan ve mağaza açmak suretiyle her türlü ticaret yapması memnudur.

1219 sayılı kanun ne zaman çıktı?

Sayısı:1219 R.G. Tarihi:04.04.1928 R.G. Sayısı:863 Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun.

Tababet Kanunu ne demek?

Madde 1 – (Değişik: 11/10/2011-KHK-663/58 md.) Türkiye Cumhuriyeti dâhilinde tababet icra ve her hangi surette olursa olsun hasta tedavi edebilmek için tıp fakültesinden diploma sahibi olmak şarttır.

Tababet ve Şuabatı San atlarının Tarzı icrası ne demek?

bu kanunun tam adı `tababet ve şuabatı sanatlarının tarzı icrasına dair kanun` dur. … tababet sanatını icra etmek istiyen askeri tabipler de diplomalarını tasdik ve tescil ettirirler. ancak hizmeti mecburelerini ifa eyledikleri müddetçe diplomaları alıkonulan tabipler bu müddet zarfında dahi icrayı sanata mezundurlar.

Tababet hangi meslekte?

Doğru Cevap: Hekimlik Arapçada 'tıp bilimi' anlamına gelen tababet sözcüğünün bir diğer kelime anlamı ise doktorluk ve hekimlik.

1219 sayılı kanunun amacı nedir?

1219 sayılı Tababet Şuabatı San'atlarının Tarz-ı İcrasına Dair Kanun'un 25. maddesi, hekim olmayan kişinin hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma fiillerini yaptırım altına almaktadır.

Tebabet mi Tababet mi?

Tabibat nedir? Osmanlıca sözlüğe göre 'TABABET'in anlamı hekimlik ve doktorluk demektir.

Suabat ne demek?

şuabat / şuabât / شعبات (Tekili: Şu'be) Şubeler, kısımlar, takımlar, bölükler. Dallar.