3074 vergi cezası nedir?

3074 vergi kodu da, özel usulsüzlük cezasını yansıtan bir vergi türüdür. Usulsüzlük cezasının vergisini vermek isteyenler 3074 kodunu kullanarak işlemleri kolaylıkla yerine getirebilirler. 3074 Vergi Kodu Nedir? 3074 vergi kodu, özel usulsüzlük cezası olarak Türkiye Vergi Dairesi tarafından tanımlanmıştır.

Özel usulsüzlük cezası neden kesilir?

VUK'a göre belirlenen muhasebe standartlarına, tek düzen hesap planına ve mali tablolara ilişkin usul ve esaslar ile muhasebeye yönelik bilgisayar programlarının üretilmesine ve kullanılmasına ilişkin kural ve standartlara uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesilir (VUK m.353/6).

3073 özel usulsüzlük cezası neden kesilir?

Internet ortamında verilen beyannamelerde pişmanlıkla verilen beyannameler üzerinden vergi daireleri hem usulsüzlük cezası ve hem de ayrıca özel usulsüzlük cezası kesmektedirler. … Bu ceza için ise, 3073 kod verilmektedir.

3074 vergi nereye ödenir?

3074 vergi kodu özel usulsüzlük cezasını belirten bir vergi kodudur. Özel usulsüzlük cezasını vergi dairesi başkanlığı tarafından kesilen bir ceza vergi türüdür. Özel Usulsüzlük Cezası Nereye Ödenir? Özel usulsüzlük cezası vergi daire başkanlığına ödenmektedir.

3074 özel usulsüzlük cezası uzlaşma olur mu?

Evet, Cumhurbaşkanımızın imzalaması ve Resmi Gazete'de yayınlanmasını müteakiben yürürlüğe girecek olan 7338 sayılı Kanun ile, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları hem tarhiyat öncesi hem de tarhiyat sonrası uzlaşma kapsamına alındı. Ayrıca, buna paralel olarak Vergi Usul Kanununun 376.

3080 VZCZ ne demek?

3080 vergi kodu anlamı, vergi ziyai cezası olarak açıklanabilir. Böylece 3080 vergi koduyla ödeme yapıldığında muhasebe işlemlerine kişinin vergi ziyai cezası için ödeme yaptığı şeklinde kayıtlara geçer.

Özel usulsüzlük cezası en fazla ne kadar kesilir?

Not: Tahsilât ve ödemelerini banka ve benzeri finans kurumlarınca düzenlenen belgelerle tevsik etmeyenlerin her birine, her bir işlem için yukarıda yer verilen tutarlardan az olmamak üzere, işleme konu tutarın % 5'i nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir. Bu tutar yıllık 1.480,000 TL'yi geçemez.