Ebû Yezid Kurtubi rahmetullahi aleyh diyor ki: “Ben 70 bin defa La ilahe illallah diyen kimsenin Cehennem ateşinden kurtulacağını duyunca bu miktar (yani 70 bin adet) hanımım için okudum. … Onun keşif sahibi olduğu, Cennet ve Cehennem'in ona keşf olup (açıldığı) söylenirdi.Aug 11, 2020

Kim 70 bin Lâilâheillallah derse ölmeden önce cennetle müjdelenir?

Kim 70 bin (Lâilâheillallah) derse, ölmeden önce Cennet ile müjdelenir.”[1] İzah ve açıklama: Tasavvuf ehlinin ileri gelenlerinden bir çoklarının Kelime-i Tevhid'i bu sayı üzerinde okumalarının dayanağı, bu Hadis-i şerif olsa gerektir.

Kelime-i tevhit abdestsiz okunur mu?

ABDESTSİZ VE BAŞI AÇIK DUA OKUNUR MU? Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yeniden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.

70000 kelime-i tevhid in anlamı nedir?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının " Yetmiş bin kelime-i tevhid okumanın dini dayanağı var mıdır?" sorusuna yanıtı şu şekilde: "Kelime-i tevhid sözlük anlamı ile "Allah'ı birleme cümlesi" demektir. "Lâ ilahe illallah" sözünden ibarettir ve "Allah'tan başka ilah yoktur" anlamına gelir.

70 bin kelime-i tevhid adetliyken okunur mu?

Regli döneminde zihir çekilebilir mi yapılabilecek ibadetler :Adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.

70 bin kelime-i tevhidin fazileti nedir?

Ebû Yezid Kurtubi rahmetullahi aleyh diyor ki: “Ben 70 bin defa La ilahe illallah diyen kimsenin Cehennem ateşinden kurtulacağını duyunca bu miktar (yani 70 bin adet) hanımım için okudum. … Onun keşif sahibi olduğu, Cennet ve Cehennem'in ona keşf olup (açıldığı) söylenirdi.

Kaç kere la ilahe illallah?

Kelime-i Tevhid veya tehlil "Lâ ilâhe illallah" demektir. 70 bin Kelime-i Tehlil okumaya Hatm-i Tehlil denir. Kelime-i Tevhid, yani "Lâ ilâhe illallah" sözü ağızdan çıkarken, kişinin 'Muhammedün Resulallah'ı da içinden söylemesi gerekir.

Kelime-i tevhid nasıl çekilir?

Kelime-i tevhid şu şekilde söylenir: "Lâ ilahe illallah, Muhammedün Resullullah" Kelime-i Şehadet ise "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" şeklinde okunur.