Analı kızlı tarifi nasıl yapılır?

Zeytinyağı, salça ve etleri kavurun ve kapağı kapalı bir biçimde 12- 15 dakika pişirin. Su ilave edin ve ardından nar ekşisini ekleyerek kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bir süre sonra köfteleri ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Haşlanmış nohut, tuz ve limonu da ilave ederek bir 10 dakika daha pişirin.

Analı kızlı nerenin yemeği tarifi?

Analı kuzulu köfte ya da sadece Analı kuzulu, Malatya, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Gaziantep, Tarsus ve Adana gibi bölgelerde daha çok bilinen yöresel bir yemektir. Bulgur ve kıymanın macun kıvamına gelinceye kadar yoğrularak, hazırlanan hamurun açılıp içine kıyma doldurulmasından sonra pişirilen sulu bir yemektir.

Dondurulmuş analı kızlı nasıl pişirilir?

Pişirme Önerisi (5-6 kişilik) Kaynayınca, 1 paket Ship Shak Analıkızlı çözünmeden ilave edilir, tencerenin kapağı açık olarak pişirilir. Etli Analıkızlı kaynar kaynamaz ocağın altı kapatılır. Servis için yağ kızdırılır, içine nane, kırmızı toz biber ve karabiber eklenir. Pişirilen etli analıkızlının üzerine gezdirilir.

Analı kızlı Topalak nasıl yapılır?

Topalak Tarifi (Analı Kızlı) Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, baharatları, unu, yumurta akını alıp iyice yoğuralım.
  2. Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım.
  3. Köfteleri hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alalım. …
  4. Tencereye sıvı yağı alalım.

Evde yuvarlama nasıl yapılır?

Tencereye tereyağı ve biraz sıvı yağ koyuyoruz tereyağı eriyince salça ve kırmızı toz biberi koyup az kavuruyoruz. Salça kokusu çıksın. Sonra sıcak suyu koyuyoruz ve kaynayınca yuvarlamaları içine atıp arada suyunu kontrol ederek pişiriyoruz. Yuvarlamalar yumuşacık olacak.

Içli köfte malzemesi nasıl yapılır?

Tam Kıvamında İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2su bardağıince köftelik bulgur.
  2. 1su bardağıirmik.
  3. 1adetyumurta.
  4. 1yemek kaşığıdomates salçası
  5. 1yemek kaşığıbiber salçası
  6. 1yemek kaşığızeytinyağı
  7. 2çay kaşığı (silme)pul biber.
  8. 3su bardağısıcak su.

Gaziantep’in en meşhur yemeği nedir?

Gaziantep'in meşhur yemekleri şunlardır; Ali Nazik kebabı, batma kaymak, patlıcan kebabı, lahmacun, ayva kebabı, elma kebabı, nohut dürüm, firik pilavı, simit kebabı, içli köfte, pirpirim aşı, Antep fıstıklı şekerli börek, mahşe, cacıklı Arap köftesi, cartlak kebabı, yağlı köfte, ekşili taraklık tava, iç katması, …