Anjiyo olduktan sonra kaç gün istirahat?

Kasık damarından uygulanan anjiyo sonrası; kanama kontrolü amacıyla hastanın 4-6 saat yatarak istirahatı gereklidir. Bundan sonra hekim kontrolünde kasık bölgesinde bir problem yoksa hasta mobilize olur, 1-2 saatlik hastane içinde gözlem sonrası taburcu edilir.

Anjiyo olduktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Beslenmesinde ağır yiyecekler kullanmamalı ve yağ, tuz, un gibi ürünlerde azaltmaya gitmelidir. Aynı zamanda ağır işlerde çalışılmaması gerekir. Anjiyo sonrasında iyileşme dönemi yaşanmaktadır. Bu süreç içinde çok dikkatli olunması ve kalbi, damarları etkileyecek hareketler yapılmamalıdır.

Anjiyo sonrası halsizlik olur mu?

Anjiyo tıkalı damarın açılması amacıyla yapılan bir ameliyattır. Anjiyo sonrası pek çok kişide ağrı, nefes darlığı, halsizlik gibi problemler ortaya çıkar.

Anjiyo herkese yapılır mı?

Bilgisayarlı anjiyoda kalp damarlarında darlık görülmüşse anjiyo şart. Aort veya kalp kapak ameliyatı yapılacak 40 yaş ve üzeri hastalara ameliyat öncesi anjiyo yapılır. Nedeni bilinmeyen kalp yetmezliğinde veya ani kalp durması olup kalp masajıyla tekrar hayata döndürülen hastalara anjiyografi yapılır.

Damara stent takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Tansiyon, şeker ve kolesterolünüzü düzenli ölçtürmelisiniz. Haftada en az 5 gün hafif kahvaltı sonrası en az 30 dakika yürüyüş yapmalısınız. Stent işleminden 1 gün sonra duş alabilirsiniz. İlk bir hafta ağır kaldırmamanızı, araba kullanmamanızı ve kasık bölgenize dikkat etmenizi öneriyoruz.

Stent Takildiktan sonra ne olur?

Takıldıktan sonra ilk 1 ay içinde üzerleri, damar içi endotel dokusu tarafından canlı hücrelerle kaplanır ve erken tam tıkanma riski ortadan kalkar. Bu stentin istenmeyen tarafı ise, ilk 6 ay içerisinde tekrar tıkanma ihtimalinin yüzde 20 olmasıdır.

Kalp anjiyosu tehlikeli mi?

Anjiyo işleminin riski çok yüksek midir? Her ne kadar koroner anjiyografide komplikasyon riski % 1'in altında olsa bazı riskler de bulunmaktadır. Bunlar; kalp krizi, inme, damar zedelenmesi, ritim bozukluğu, verilen boya maddesine bağlı alerjik reaksiyon,böbrek hasarı, kanama, enfeksiyon, X-ray ışınına bağlı radyasyon.