Bezelye nasıl yumuşatılır?

Bir tencere suyu kaynatıp içerisine tuz ve karbonat ekledikten sonra ayıklanmış ve yıkanmış bezelyeleri bu suda 2-3 dakika haşlayıp süzdükten sonra buzlu su dolu bir kapta beş dakika dinlendirmeniz yeterlidir.

Bezelye yemeği yaparken bezelyeler haşlanır mı?

Böylece hem rengini hem de lezzetini kaybetmemiş bir bezelye yemeği hazırlayabilirsiniz. Bezelye yemeği için 30-40 dakika kadar haşlama süresi ideal olacaktır; ancak bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini 20 dakika olarak kısaltmanızda fayda olacaktır.

Bezelye yemeği içine ne konulur?

Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bezelye.
  • 1 soğan.
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 diş sarımsak.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 patates.
  • 2 havuç
  • 2 tatlı yeşil biber.

Bezelye pişerken kapağı kapatılır mı?

Soğanları tamamen pembeleşene kadar kavurduktan sonra salçaları da tencereye ilave edin. … Doğranmış domatesleri de ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatın ve yemeği kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişme esnasında tencerede yeteri kadar su kalmazsa biraz daha su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Dondurulmuş bezelye nasıl pişer?

1 orta boy patatesi ve havucu küçük küçük küp küp doğrayıp ekleyelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra dondurucudan çıkardığımız bezelyeyi hiç çözdürmeden üzerine ekleyelim. (Taze de aynı şekilde kullanabilirsiniz. ) Güzelce karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.

Dondurulmuş bezelye nasıl hazırlanır?

Dondurulmuş Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeleri ayıklayıp yıkıyoruz. …
  2. Metal bir süzgece bezelyelerin bir kısmını koyup kaynayan suya batırıp beş dakika tutuyoruz.
  3. Süzgeçdeki bezelyeler tamamen kaynayan suyun içinde olması lazım. …
  4. Bütün bezelyeleri şokladıktan sonra tamamen kuruduğuna emin oluyoruz.

Donmuş bezelye nasıl haşlanır?

Dondurulmuş Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeleri ayıklayıp yıkıyoruz. …
  2. Metal bir süzgece bezelyelerin bir kısmını koyup kaynayan suya batırıp beş dakika tutuyoruz.
  3. Süzgeçdeki bezelyeler tamamen kaynayan suyun içinde olması lazım. …
  4. Bütün bezelyeleri şokladıktan sonra tamamen kuruduğuna emin oluyoruz.