Boşanma davasının geri alınması sürecinde davacının talebi üzerine davalının açık rızası ile davanın geri alınması mümkündür. Bu durumda mahkeme ''karar verilmesine yer olmadığı'' kararı verir. Bu kararın verilmesinden sonra davacı harçlarını yeniden yatırmak şartıyla davasını yeniden açabilir.Nov 16, 2021

Boşanma dilekçesi nasıl iptal edilir?

Boşanma davasında, ilk derece mahkemesi kararı vermiş olsa dahi, karar kesinleşene kadar davadan vazgeçilebilecektir. Karar kesinleşmeden davadan vazgeçilmesi halinde dava hiç açılmamış sayılacağından, davadan vazgeçen ve daha sonra evlilik birliğini devam ettirmek istemeyen taraf yeniden boşanma davası açabilecektir.

Boşanma Kesinlesmeden vazgeçilir mi?

Kesinleşen anlaşmalı boşanma dosyasından feragat mümkün değildir. Anlaşmalı boşanma kararı henüz kesinleşmeden taraflar mahkeme kalemine vereceği istinaf dilekçesi ile karara itiraz edebilir.

Çekişmeli boşanmadan nasıl vazgeçilir?

Davadan vazgeçmek ancak karşı tarafın yani davalının açık rızası ile mümkündür. Davalı, davanın geri alınmasına muvafakat verirse dava hiç açılmamış gibi geçmişe etkili olarak ortadan kalkar. Boşanma davasından vazgeçen, boşanma davasını geri alan davacı aynı sebebe dayanarak tekrardan boşanma davası açabilir.

Boşanma davası geri çekilir mi?

Karar kesinleşene kadar boşanma davasını geri çekmek mümkündür. Dolayısıyla aile mahkemesi kararını vermiş olsa bile süresinde kanun yolunda başvurulmuşsa dava hala geri çekilebilecektir. … Geri alma durumunda ise dava hiç açılmamış sayılacağı için aynı sebeplere dayanarak yeniden boşanma davası açılabilecektir.

Boşanma dilekçesi ücreti geri alınır mı?

Mahkeme günü geldiğinde hâkim boşanma kararını verdi. Bu durumda boşanmanın olması neticesinde harçları yatıran taraf boşanma masraf iadesini alabilir. Boşanmanın gerçekleştiği günü izleyen bir hafta içerisinde kişi aile mahkemesine başvurarak hâkim kararını imzalayıp mahkemeden alabilirsiniz.

Boşanma davadan vazgeçmek için nereye başvurulur?

Davadan feragat, davacının tek taraflı beyanı ile derdest bir davada, davanın görüldüğü mahkemeye karşı yapılır. Feragat derdest bir davada yapılabildiği için hüküm kesinleşinceye kadar yani İstinaf ve Yargıtay incelemesi aşamasında da yapılabilir.

Hangi hallerde boşanma olmaz?

Hangi hallerde boşanma olmaz; Eşlerin belirtmiş olduğu anlaşmadan vazgeçmesi, Davacı tarafın ya da her iki tarafın da mahkemeye gelmemesi, Davalı olan eşin haklı nedenler sunarak davayı kazanması (Yapılan suçlamalrın geçersiz olduğunu kanıtlaması) gibi durumlarda boşanma reddedilir.