Soğuk algınlığı, grip, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısına neden olabilir. Burun akıntısının daha az yaygın nedenleri arasında polipler, yabancı cisim, tümör veya migren benzeri baş ağrıları olabilir. Burun akıntısının nedenleri arasında şunlar vardır: Akut sinüzit (sinüs enfeksiyonu)24 Jun 2020

Burun akıntısı neyin belirtisi?

Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlar, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısı şikayetine yol açabilir. Bunlarla birlikte daha nadir olarak polipler, tümör veya migren benzeri baş ağrıları da burun akıntısına neden olabilir.

Geçmeyen burun akıntısı neden olur?

Bazı kişilerde herhangi bir neden olmamasına rağmen kronik burun akıntısı görülebilmekle beraber genellikle; sinüzit, alerji, grip, nezle, burun damlasının aşırı kullanımı, burun kemik-kıkırdak eğriliği, sigara kullanımı, madde bağımlılığı, bazı ilaçlar, kuru hava, gebelik, hormonal değişimler, fasulye, bezelye gibi …

Soğuk algınlığında burun neden akar?

Burunda her gün mukus üretimi olur. Ancak üretilen mukus tükürüğe karışarak yutulur ve kişi mukus üretiminin farkında bile olmaz. Enfeksiyon ve inflamasyon gibi durumlar mukus üretiminin artmasına yol açabilir. Fazla mukus ise burundan dışarıya akarak burun akıntısı şikayetinin oluşmasına neden olur.

Burun akıntısı ne kadar sürer?

Virüs alındıktan 2-3 saat sonra, kırıklık, burun akıntısı, hafif ateş, öksürük, gözlerde kızarma ve yaşarma gibi semptomlarla kendini belli eder ve 7-10 günde kendiliğinden geçer.

Korona olunca burun akar mı?

38 derece üzerinde ateş, baş ağrısı, yoğun kas ağrısı ve bitkinlik, sık sık kuru öksürük çoğunlukla vardır. Ama burun tıkanıklığı sulu burun akıntısı veya sık hapşırma yok denecek kadar azdır.

Griple Covidi nasıl ayırt ederiz?

İnfluenza virüsünün yol açtığı gribal enfeksiyon hastalığında ise belirtiler daha ağır seyreder ve COVID-19 hastalığına daha çok benzer. Hastada yüksek ateş vardır. Kas-eklem ağrıları, halsizlik ve baş ağrısı ön plandadır.

Geçmeyen nezle neyin habercisi?

Kış aylarında nezle ve grip salgınlarının çok olduğu dönemlerde sinüzit ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor. 10 güne kadar geçmeyen nezle, grip gibi durumlar aslında bir akut sinüzit belirtisi olabilir.