Edremit fay hattı nereden geçiyor?

Balıkesir birinci dereceden deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğini kabul etmek gerektiğini belirten Jeoloji Mühendisleri İl Temsilcisi Kemal Gökçay Yenigün, Balıkesir'i tehdit eden fay hattının Edremit Körfezi'nden başlayıp, İvrindi-Balya üzerinden Balıkesir'e ulaştığını söyledi.

Evimin altindan fay hattı geçiyor mu?

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU? http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx adresi üzerinden tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konuma ulaşabilirsiniz. … Ev fay hattının üzerindeyse ona göre tedbirler alınabilir.

Fay hattı nereden geçiyor?

Türkiye'de diri fay hattı geçen 24 şehir bulunmaktadır: Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, Sakarya, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Kütahya, Eskişehir, Konya, Aksaray, Tokat, Kayseri, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Bingöl.

Türkiye’de bulunan fay hatları nelerdir?

Batı Anadolu Fay Hattına bağlı olan 9 fay hattı bulunmaktadır ve şöyledir:

  • Fethiye-Burdur Fayı
  • Gökova grabeni.
  • Cumalı, Yakköy Çayı
  • Büyük Menderes Grabeni.
  • Yavamsu Fayı
  • Küçük Menderes Fayı
  • Gediz Grabeni.
  • Simav Grabeni.

Balıkesirde en son büyük deprem ne zaman oldu?

1898 Balıkesir depremi, Balıkesir'de şimdiye kadar olmuş en şiddetli depremdir. Deprem bir ramazan günü akşam ezanına iki saat kala (ezanî saat ile 10:00) öncü deprem olmuş, bir miktar zarar vermiştir. Asıl büyük deprem ezani saat ile 11:30 da (akşam ezanına yarım saat kala) gerçekleşmiştir.

Kuzey Anadolu Fay Hattı nerelerden geçiyor?

KUZEY ANADOLU FAY HATTI NEREDEN GEÇİYOR, ÜZERİNDEKİ İLLER? Saroz Körfezi'nden başlayan KAF, Marmara Denizi, Sapanca Gölü, Adapazarı, Tosya ve Erzincan üzerinden Van Gölü kuzeyine kadar uzanır. Dünyanın en hızlı hareket eden ve en aktif sağ-yanal atımlı faylarından biridir.

Dünyanın en büyük fay hattı nereden geçmektedir?

Dünyada en çok adı geçen faylardan bir olan San And- reas Fayı, Kuzey Amerika'nın Pasifik Okyanusu kıyısına paralel olarak, KB-GD doğrultusnda uzanan ve Pasifik kıyı dağlarını boydan boya kesen büyük bir kırık sistemi, doğrul- tu atımlı sağ yönlü bir fay zonudur (şekil 1).