Efeler Çiftliği kimin?

Efeler Çiftliği Söktaş'ın kurucusu Kayhan ailesine (Muharrem ve Hilmi Kayhan'a) aitmiş. Söktaş, 1971 yılında Söke'de kurulan entegre bir tekstil fabrikasıdır. İhracata dönük ipliği boyalı ve düz boyalı kaliteli gömleklik kumaş üretir. Sermayesinin yüzde 22'si halka açıktır.

Moova süt neden başarısız oldu?

Geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısında da üretimin durdurulması yönünde karar alındı. Yönetim Kurulu kararında üretimin durdurulmasına gerekçe olarak içinde bulunan rekabet koşulları ve oluşan faaliyet zararı nedenleriyle ihtiyaç duyulan ilave kaynak gereksiniminin asgariye indirilmesi gösterildi.

Çiğ süt içince ne olur?

Uzmanlar çok net bir şekilde uyarıyor: Çiğ süt tüketimi insan sağlığına tehdit oluşturacak sorunlara neden açtığı için kesinlikle tüketilmemeli. Kaynatma, sterilizasyon, UHT sterilizasyonu gibi ısıl işlemlerden geçmeyen çiğ süt tüketimi, birden fazla mikroorganizmaların vücuda girmesine neden olur.

Efeler Çiftliği ne iş yapar?

Efeler Çiftliği 765 bin metrekare alan üzerine kurulmuş tesislerinde büyükbaş süt hayvancılığı kolunda faaliyet gösteriyor. AB standartlarında üretim yapan Türkiye'nin en büyük çiğ süt üretim tesislerinden biri olan şirket, 30 Eylül 2020 itibarıyla toplam 6.790 adet büyükbaş süt hayvanına sahip.

Moova ne demek?

gouda ve edam peynirleri için hollanda'dan, mozarella peyniri için italyadan peynir uzmanı getirmiş yeni peynir ve süt markası.

Moova nedir?

2012 senesinde bebeğiniz ve sizin için yepyeni bir marka. Tüketicilerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Moova markası, süt ve peynir ürünleriyle raflardaki yerini aldı. Avrupa standartlarında bakteri oranı en az, proteini en yüksek, en kaliteli, doğal, saf ve lezzetli sütünü tüketicilerine sunuyor.

Süt kaynatılmadan içilirse ne olur?

Kaynayan sütteki zararlı mikroplar kırılır ve tüketime uygun hale gelir. Doktorlar çiğ sütün kaynatılmadan tüketilmemesini defalarca vurgulamaktadır. Kaynatma işleminde ise dakikaya dikkat etmeniz iyi olacaktır. Çünkü çok fazla kaynayan sütün içindeki besin değeri kaynama işlemiyle beraber kaybolacaktır.