Elektronik haberleşme Kanunu ne demek?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; elektronik haberleşme sektöründe düzenleme ve denetleme yoluyla etkin rekabetin tesisi, tüketici haklarının gözetilmesi, ülke genelinde hizmetlerin yaygınlaştırılması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, haberleşme alt yapı, şebeke ve hizmet alanında teknolojik gelişimin ve yeni …

5809 sayılı kanun nedir?

Kanun Ne Diyor? Kişinin bilgi ve iradesi dışında abonelik tesis edilmesi işlemi yapılması, elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların kayıt işlemi yapılması ve yaptırılması bu amaçla gerçeğe aykırı evrak düzenlenmesi , evrakta değişiklik yapılması ve kullanılması yasada suç olarak düzenlenmiştir.

Elektronik haberleşme araçları nelerdir?

Günümüzde İnternet (e-posta vd.), telgraf, telefon, faks gibi haberleşme araçları; gazete, radyo, televizyon gibi kitle iletişim araçları; uydular, bilgisayarlar (İnternet) birer iletişim aracı olarak iletişimin ayrılmaz parçaları durumuna gelmiştir.

5809 sayılı kanun ne zaman çıktı?

Ancak, Cumhurbaşkanılığı tarafından 59, 60, 66 ve 67'nci maddeleri yönünden yeniden görüşülmesi istemi ile, TBMM'ye iade edilmesi üzerine, tekrar görüşülerek 5809 sayılı Kanun olarak kabul edilmiş ve 10.11.2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Elektronik Haberleşme Kanunu 46 maddesi nedir?

5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 46.maddesine göre Bu Kanun uyarınca telsiz cihaz ve sistemleri için alınacak telsiz ruhsatname ve yıllık kullanım ücretleri, teknik muayene ve benzeri hizmetler karşılığında alınacak ücretler bu Kanuna ekli ücret tarifesinde gösterilmiş olup, söz konusu ücretler Kuruma gelir …

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunları ne iş yapar?

Elektronik ve haberleşme mühendisi, iletişim ve yayın sistemlerinin üretimini kavramsallaştırır, tasarlar, test eder ve denetler. Esas olarak elektronik ve iletişimi, geliştirdikleri herhangi bir sisteme entegre etmek için çalışır.

Elektronik haberleşme ve ilgili trafik verisine ilişkin temel kural nedir?

(2) Elektronik haberleşmenin ve ilgili trafik verisinin gizliliği esas olup, ilgili mevzuatın ve yargı kararlarının öngördüğü durumlar haricinde, haberleşmeye taraf olanların tamamının rızası olmaksızın haberleşmenin dinlenmesi, kaydedilmesi, saklanması, kesilmesi ve takip edilmesi yasaktır.