a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar. … Bu hayvanların etlerinin helâl olduğunda fakihler görüş birliğindedir.Apr 15, 2021

Tavşan neden yenmez?

Peki tavşan eti yemek haram mıdır? Öncelikle Resulullah Efendimizin tavşan etini yememesi onu haram kılmaz. … Bunun sebebi ise tavşanın tıpkı insanlar gibi hayız (adet) görmesi ve Resulullah (s.a.v.) Efendimizin tavşan etini yememiş olmasıdır.

Hangi tavşan yenir?

Bu yüzden bazı uzmanlar, tavşan eti tüketmeyi sevenlere dağ tavşanlarını öneriyor. Çünkü dağ tavşanları diğer tavşan çeşitlerine oranla daha etlidir. Memeli hayvan türlerinden biri olan tavşan, hızla çoğalır ve büyürler. Otçul hayvan olan tavşanlar bu yüzden etlerinde birçok vitamin ve mineral barındırır.

Tavşan evde bakılır mı?

Tavşanın bakımı kolaydır Kemirgen familyasındaki minik dostlarımızın eğer evde besleniyorsa yaşam alanı genellikle kafeslerdir. Bu nedenle tavşanı bir kafeste beslemek, hem tavşan için hem de çocukların ilgisini rahatlıkla gösterebilmesi için avantaj sağlar.

Tavşan kaç öğün yemek yer?

Genel bir kural olarak, tavşanlar günde iki kez yemelidir.

Aleviler neden tavşan eti yemez?

Aleviler tavsan eti yemezler. … Ancak asıl sebep; tavşanın adet görmesi ve etinin çok kanlı olup sağlıksız olmasıdır. Ayrıca tavşan fizyolojik ve biyolojik yapısıyla da ilginçlikler taşıyan bir hayvandır.

Sünniler tavşan eti yer mi?

Etlerinin yenmesinin helâl olduğunda görüş birliği bulunan hayvanlar Bakara 172 ve Mâide 1, 4 ayetlerine istinaden İslam alimleri tarafından dört grupta toplanmıştır. a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar.

Diyanete göre tavşan eti yenir mi?

a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar. b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi vahşi hayvanlar. … Bu hayvanların etlerinin helâl olduğunda fakihler görüş birliğindedir.