Hindistan cevizi kolayca nasıl açılır?

Hindistan cevizini fırında ısıtmak, onun sert bir zemine vurduğunda kırılacak kadar yumuşamasını sağlar. Eğer fırının yoksa basit bir tokmak ya da çekiç de Hindistan cevizini kırarak açmana yardım edebilir. Hindistan cevizi açıldıktan sonra etli kısmı yemeye hazır hâle getirmen için bir bıçak ve sebze soyucu yeterli.

Hindistan cevizi neyle açılır?

bir tornavida ile kolayca açabilirsiniz.

Taze Hindistan cevizi nasıl yenir?

ÇİĞ HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR? Dalından koparıldığı şekliyle Hindistan cevizini ikiye böldükten sonra içinde kalan etli kısmını çıkarıp dilimleyerek sade bir şekilde yiyebilirsiniz. Çiğ Hindistan cevizinin içinde kalan beyaz kısmını rendeleyerek tatlıların içerisinde ve ya üstünde de kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi en kolay nasıl soyulur?

Hindistan cevizini soymak için önce dış kabuğunu iyice yıkayın, daha sonra keskinliği olan bir bıçak yardımıyla kahverengi kabuğu kazıyın. Bunu yaparken fazla derine inemeyeceğiniz için sadece üzerindeki kabukları alabilirsiniz. Daha sonra kırma işlemine geçebilirsiniz.

Hindistan cevizi suyu neye iyi gelir?

Hindistan cevizi suyu bağışıklık sitemini temizleyerek özellikle mevsim geçişlerinde artan grip gibi hastalıkların önüne geçer. İçerdiği potasyum ve sodyum sayesinde vücudun fonksiyonlarının daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kan basıncını dengeler. Kolesterolü azaltarak kalp damar hastalıklarına iyi gelir.

Hindistan cevizi neden 3 delik?

Hindistan cevizi sert yapısı itibariyle kolay tüketilemeyen bir besin olarak görülebilir. Ancak doğru bilinenin aksine dış kabuğunu kırmak çok daha kolay! Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz.

Hindistan cevizi nasıl yumuşatılır?

Bunlardan ilki, hindistan cevizini bir gece boyunca buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletmektir. Bu yolla kabuğun gevşemesi sağlanır. Bir diğer seçenek ise, yaklaşık 15 dakika boyunca 200 dereceye ayarlanmış bir fırında ısınmasını sağlamaktır.