İrmik ile ne yapabilirim?

  • İrmik Tatlısı Tarifi.
  • Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi.
  • Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi.
  • Limonlu İrmik Lokumları Tarifi.
  • Limonlu İrmikli Kek Tarifi.
  • Çikolatalı İrmikli Kurabiye Tarifi.
  • Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi.
  • Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi.

İrmik tatlısına ne yakışır?

Petibör bisküvi veya yulaflı bisküvi ile hazırlayabileceğiniz irmik tatlısını hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz. Klasik tariflerden sıkılanlar için, nefis bir önerimiz var. İç harcı kakaolu kek, ceviz ve tarçın ile hazırlanan dolgulu irmik tatlısı, şerbetli bir tatlıdır.

En kolay sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Pratik Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye dökün irmiği ve şekeri ekleyin ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaynayınca margarini ve vanilyayı ekleyin. Dolapta bekletin. Afiyet olsun.

Mar 16, 2013

Klasik irmik tatlısı nasıl yapılır?

Klasik İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye irmiğin alın. …
  2. Ardından üzerine toz şekeri ilave edip 5 dakika daha şekerle irmik bütünleşene kadar karıştırarak kavurun.
  3. Daha sonra suyu ve sütü ekleyin. …
  4. İrmik sıvıları çekip koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. …
  5. Helvanın sıcağına tereyağı eriyor zaten.

Fırında irmik tatlısı nasıl yapılır?

1,5 su bardağı elenmiş un, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu sırasıyla ekleyin. Ardından güzelce karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

Normal irmik tatlısı nasıl yapılır?

Karıştırma kabına şekeri ve yumurtaları koyup 3- 4 dk çırpıyoruz, köpük köpük oluna kadar devam, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpıp, unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Yağladığımız tepsi ya da borcama döküyoruz. 170 derecede kızarana kadar pişiyoruz.

Sütlü irmik tatlısı nasıl olur?

1 litre soğuk sütü bir tencereye boşaltın. 10 yemek kaşığı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.