İşe iade davalarında, istinaf kanun yoluna başvuru, Hukuk Muhakemeleri Kanunu madde 345 uyarınca mahkeme ilamının taraflardan her birine tebliğinden itibaren İşe İade İstinaf Süresi 2022 iki (2) haftalık süreye tabidir.

Istinafa giden dosya ne kadar sürede sonuçlanır?

Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Istinaf ön inceleme süresi kaç gündür?

Vatandaşlar, istinaf mahkemesi incelemelerindeki aşamaların ne kadar sürdüğünü merak etmektedir. İlk derece mahkeme kararlarının ardından Bölge adliye tarafından ilk olarak ön inceleme yapılır. Bu süre ortalama olarak 30 gündür.

Istinaf mahkemesi genelde ne karar verir?

İstinaf mahkemesi, istinaf incelemesi ile yeniden bir karar verir. … İstinaf mahkemesi, hukuk veya ceza davasını yeniden ele alarak yeni bir karar verir. Temyiz incelemesi ile Yargıtay, istinaf mahkemesi kararını sadece hukuki yönden değerlendirerek onama veya bozma kararı verir.

Istinaf kararı nasıl kesinleşir?

İstinaf Kararlarının Temyizi ve Temyiz Süreci Temyiz incelemesi sonunda 3 farklı karar verilebilir: Onama, Düzelterek Onama, Bozma. Temyiz incelemesi sonunda onama kararı verilmesi halinde, karar kesinleşir.

Istinaf mahkemesinden sonra dosya nereye gider?

İstinaf yoluna başvurulduğu ve gerekli giderler de yatırıldığı takdirde dosya, kararı veren mahkemece yetkili bölge adliye mahkemesine gönderilir.

Istinaftan Yargıtay a giden dosya ne zaman sonuçlanır?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Istinaftan sonra temyize gidilir mi?

İstinaftan Sonra Temyiz Hakkı Var ? İstinaftan sonra temyiz hakkı tabi ki vardır. Bu noktada temyiz hakkı için gerekli başvuruların yapılması adına 15 günlük bir süre verilmektedir. Kararın kesinleşmesinin sonrasında kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 günlük bir süre verilmektedir.