1 kilo kayısıya ne kadar şeker konur?

1 kilo kayısı 1 kilo 250 gr toz şeker. 1 tatlı kaşığı tereyağı yarım limon suyu ya da 1 çay kaşığı limon tuzu.

Kayısı Reçeli hangi kayısıdan yapılır?

Kayısı reçeli yapımındaki ilk adım kayısı alımıdır. Kayısıların kokulu olması reçel yapımında önem arz eder. Ayrıca çok yumuşamamış ama çok da sert olmayan kayısıları tercih etmelisiniz.

Taze kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır?

Kayısı reçeli kaç dakika kaynatılır? Bir gece önceden şekerde bekletilen kayısılar şekerlenirken aynı zamanda yumuşarlar. Bu sebepten böyle sert kayısılarla yapılan reçellerde pişirme süresi genellikle kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 30 dakikadır.

Malatya Usulü kayısı reçeli nasıl yapılır?

Kayısılar iyice yıkanıp süzülmeye alınır 20 dk sonra kayısılar ortadan ikiye yarılarak çekirdeği çıkartılır bu işlem kayısı bitimine kadar devam edilir. Daha sonra çekirdeği çıkar ikiye bölünmüş kayısıları karpuz dilimi şeklinde doğrayarak derin bir tencereye alınır. Üzerine şeker ile örterek bir gece bekletilir.

2 kilo kayısı reçeline ne kadar şeker konur?

Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 kg kayısı
  2. 2 kg şeker.
  3. 1 tatlı kaşığı limon tuzu.

Jun 29, 2013

Kayısı reçeli yaparken su konur mu?

Eğer gerekiyorsa içerisine 1 su bardağı kadar da su ilave edebilirsiniz. Ocaktan almadan 5 dakika önce içerisine limon suyu ya da limon tuzu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Daha uzun süre kaynatmayın çünkü lezzetinde hafif ekşimeler olabilir ya da kıvamı çok koyulaşabilir. Bu da reçelin en mühim noktalarından biri.

Kayısı reçeline su girer mi?

Kayısı Reçeli Tarifinin Püf Noktası Kıvamının çok cıvık ya da çok katı olmamasına dikkat edin. Kayısılarınız yeteri kadar suyunu salmazsa ekstra su ilavesi yapabilirsiniz 1 su bardağı kadar.