Ilikli kemik suyuna hangi çorba yapılır?

Çok sevilen mercimek çorbasının hem lezzetini hem de besleyiciliğini arttırmak için içerisine kemik suyu koyabilirsiniz. Kemik suyu mercimek çorbası kış mevsiminde içinizi ısıtacak ve sizi hastalıklardan koruyacaktır.

Kemik iliğinden çorba nasıl yapılır?

İlik Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yaptığınız kemik suyu kaynamaya devam ederken 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 2. 5 yemek kaşığı yoğurdu kemik suyundan da ekleyerek çırpın.
  2. Kaynayan kemik suyuna sürekli karıştırırken yavaş yavaş karıştırarak sürekli dökün ve kemiğin içindeki iliği tatlı kaşığıyla koyuyoruz.

Evde kemik suyu nasıl kaynatılır?

Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın. Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır.

Çorbaya ne kadar kemik suyu konur?

Malzemeler

  1. 5 su bardağı kemik suyu,
  2. 2 yemek kaşığı un,
  3. Varsa kemiklerden ayıkladığınız etler,
  4. 1/2 çay bardağı tel şehriye,
  5. 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
  6. 1 yumurta sarısı,
  7. 4 yemek kaşığı yoğurt,
  8. 1/2 limonun suyu,

Kemik suyu hangi yemeklere konur?

Tencere yemeklerinde, pilavlarda, çorbalarda lezzetin artmasını sağlayan kemik suyu, alternatif tıpta ve modern tıpta da faydalı bir şifa kaynağıdır. Dokuları yenilediği bilinen kemik suyu, çocuk, genç, yetişkin, her yaştan tüketicinin et ürünlerinin yanında alternatif olarak tüketebileceği doğal bir gıdadır.

Kemik suyu ile hangi yemekler yapılır?

Et Suyu ile Şifa Niyetine 21 Tarif

  • #2 Teremyağlı Etli Nohutlu Nefis Kapama. Chef Zeytin. …
  • #3 Buğday Çorbası …
  • #4 Hasan Paşa Köftesi Yapılışı …
  • #5 Domatesli Arpa Şehriye Pilavı (videolu) …
  • #6 Fırında Nefis Etli Patlıcan Tava. …
  • #7 Hastalıklara Et Suyu Çorbası (videolu) …
  • #8 Fırında Nefis Etli Sebze Kebabı …
  • #9 Muhteşem Yaz Pilavı

Orvital ilikli kemik suyu nasıl kullanılır?

İlikli kemiklerinizi uzun bir süre kaynatın kaynamanın verdiği ısı etkisiyle jel kıvamına gelecek. Kolaylık olsun isterseniz ya karton bardaklara yada buz torbalarına ılık halde doldurup sonradan kullanım için kaldırabilirsiniz. Organik gıda yapmış olacaksınız.