Kuşkonmaz nasıl pişirilir? Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır.14 May 2019

Kuşkonmaz nasıl yenir?

Özellikle kökleri ve meyveleri ile geçmişten günümüze tıpta kullanılan kuşkonmaz bitkisi, süs amaçlı olarak kuşkonmaz çiçeği adıyla evlerde bulunur. Mutfakta ise beyaza çalan yeşil etli gövdesi ile tüketilen kuşkonmaz, besleyici değerleri ile çorba, salata, zeytinyağlı yemek gibi birçok farklı şekilde sofralara gelir.

Kuşkonmaz tavada nasıl pişer?

Tavaya bir miktar zeytinyağını koyup biraz ısındıktan sonra üzerine kuşkonmazları ekleyin. Kuşkonmazları sürekli karıştırın ki zeytinyağı kuşkonmazların her yerine gelsin.

Kuş konmaz nasıl haşlanır?

Kuşkonmazın ucunda bulunan sert kısımları bıçakla veya kabak soyacağı ile temizleyin. Tencereye tuz ve su ekleyerek kaynatın. Su kaynadığında kuşkonmazları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan kuşkonmazların suyunu süzün ve servis tabağına alın.

Kuşkonmaz neyin yanında yenir?

Bunun dışında kuşkonmaz yumurta ile de uyumlu bir sebzedir. Kuşkonmazı doğrayıp tavada hafifçe kavurduktan sonra üzerine yumurta kırabilir veya ızgarada pişirdikten sonra haşlanmış yumurta ile kahvaltıda tüketebilirsiniz. Kuşkonmaz çorbası da garnitürden sonra en sık hazırlanan şeklidir.

Kuşkonmaz en güzel nasıl pişirilir?

Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır.

Kuşkonmaz ın tadı nasıl?

Aromatik ve baharatsı bir tadı vardır. Beyaz kuşkonmaz sert, sulu, dolgun gövdeli olur ve acılığı daha belirgindir.

Kuşkonmaz tavada kac dakikada piser?

10 dakika pişen kuşkonmazları, fırından çıkartın ve üzerine dilediğiniz kadar parmesan peyniri rendeleyin.