Kaçak moloz dökme cezası, bazı kriterlere göre 15.000 TL'yi buluyor. Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar, Çevre İl Müdürlükleri Aracılığıyla sonuçlandırılıyor ve moloz dökme cezası uygulanıyor.Mar 20, 2021

Moloz Dökeni nereye şikayet edilir?

-2 stadyum dolusu moloz çıktı İş teslimini geciktirene, her gün için sözleşme bedelinin on binde 3-6 arasında para cezası uygulanacak. Harfiyat atıklarını uygunsuz yere dökenleri vatandaşlar ALO 181 Çevre ve Şehircilik hattına ihbar edebiliyor.

Moloz dökülmesi nedir?

Bilindiği üzere moloz, basit olarak yapı ve inşaat kırıntıları diye tanımlanabilir. Binalarda tadilat, dekorasyon ve yıkım gibi işlerinin kaçınılmaz sonucu olarak ortaya çıkan ve moloz diye adlandırılan kırıntılar, çevre kirliliği açısından büyük sorun oluşturuyor.

Kaçak döküm cezası ne kadar?

Artık izinsiz hafriyat dökümü yapanlara Çevre Kanunu gereğince 360 Bin TL'ye kadar para cezası verilecek. Bolu Belediyesi, doğaya büyük zarar verdiği gibi çevre ve görüntü kirliliğine de neden olan inşaat atıklarının (molozların) gelişigüzel dökülmesini önlemek amacıyla devrim gibi bir karar aldı.

Moloz nereye atılır?

Molozların, belediyelerin çöp konteynerlerine veya çevreye rastgele atılması yasaktır. Moloz atımı işin uzmanı tarafından toplanıp, moloz döküm sahalarına dökülmesi gerekir.

Çevre kirliliği ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Çevreye duyarlı, bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gidilmeden vatandaşla direk bağlantı kurmak vizyon hedefiyle kurulan ALO 181 Çevre ve Şehircilik hattı 7/24 hizmet veriyor.

Baca dumanı nereye şikayet edilir?

HAVA KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ ŞİKAYET VE İHBARLAR ALO 181'E YAPILABİLİYOR.

Ankara moloz nereye atılır?

Moloz Atımı Ankara Büyükşehir Belediyesi, hizmeti aracılığı ile her türlü inşaat molozu bertarafı konusunda kesintisiz hizmet vermektedir. Belediyenin sağlamış olduğu bu hizmet her türlü alçı, beton, fayans, duvar, şap kırım, mermer, tezgah molozlarını kapsamaktadır.