Şehriye çorbası nasıl yapılır 2 kişilik?

Tencereye yağı ve salçayı naneyi koyup kavuralım. Üzerine suyu ekleyelim. Kaynayınca şehriyeleri ekleyip 15 dk şehriyeler pişene kadar kaynatalım. Eğer tavuk yada et suyunuz varsa su yerine ekleyebilirsiniz.

Salçasız tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Terbiyeli kavrulmuş şehriye çorbası yapımında; orta boy bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Üzerine 1 su bardağı tel şehriyeyi ekleyin. Hafifçe kahve rengi alana kadar sürekli kavurun. Daha sonra kavrulmuş şehriyenin üzerine 5 su bardağı sıcak su döküp, kaynamaya bırakın.

Salçalı arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?

Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce yağ ve salça orta ateşte tencerede kavrulur.
  2. Daha sonra sıcak su eklenir.
  3. Su kaynamaya başlayınca şehriyeler de ilave edilir.
  4. Arpa şehriyeler piştikten sonra nane ve tuz ilave edilir. 5-6 dk pişirmeye bırakılır.

12-Jun-2016

Arpa çorbası nasıl yapılır tarifi?

Kaynayan çorba suyuna 1 çay bardağı arpa şehriye ekleyip, karıştırın. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Arpa şehriye çorbası piştikten sonra üzerine damak tadınıza göre tuz ve nane koyun. Çorbayı 1-2 kere karıştırın.

Şehriye çorbası nasıl yapılır 1 kişilik?

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tencereye döküp ocağa alalım.
  2. Salçayı ilave edip 2 dakika kavuralım.
  3. Suyu ilave edelim, su kaynamaya başlayınca bulyonu ve şehriyeleri ilave edelim.
  4. Şehriyeler yumuşayıncaya şişinceye kadar kaynatalım, nane ve tuzu ilave edip ocaktan alalım.

19-May-2018

Unlu tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Unlu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağları tencere alarak tereyağını eritiyoruz.
  2. Unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
  3. Salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Şehriyeleri de ekleyip bir kaç tur karıştırıyoruz.
  5. Hemen ardından su ve tavuk suyunu ekliyoruz.

Kavrulmuş tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Kavrulmuş Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ve şehriyeyi alarak rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Ardından sıcak suyu ekleyip 2 dakika kaynatalım.
  3. Diğer yandan bi kaba un yumurta ve yoğurdu alarak çırpalım.
  4. Kaynayan çorbadan kepceyle alarak yoğurdu ılıştıralım.