Hidrosefalinin bilinen bitkisel ve doğal tedavisi yoktur. Normal basınçlı hidrosefali'de Beyin omurilik salgısının azaltan bazı ilaçlar klinik bulgularda düzelme sağlayabilmektedir.Feb 18, 2021

Normal Basınçlı Hidrosefali neden olur?

Nasıl Oluşur? Yaşlanan insanda cilt ve diğer organlar gibi beyninde büzüşüp küçülmesiyle, kafatası içerisinde oluşturduğu boşlukları BOS doldurur. Ancak bu durum kafa içi basınç artışına sebep olmaz. Dolayısıyla bu durum 'Normal Basınçlı Hidrosefali' olarak adlandırılır.

Normal basınçlı hidrosefali tedavi edilmezse ne olur?

NBH eğer tedavi edilmezse zamanla şikayetlerde artış olur. Tedavi edilmeyen hastalarda nöbet olabilir buda durumu dahada kötüleştirir. Yürüme bozulmasından sonra hastada demans ve idrar tutamama başlar.

Hafif hidrosefali nedir?

Hidrosefali, aşırı beyin omurilik sıvısının (BOS) beyindeki boşluklarda birikmesi ve kafa içindeki basıncı artırması durumudur. Beyin omurilik sıvısı, beyinde ve omurilikte üretilerek beyni dış etkilerden korumaya yardımcı olur.

Hidrosefali hastası ne kadar yaşar?

eğer bir yakınınız hidrosefali hastası ise ve doktorlar fazla yaşamayacağını söylemişse siz de bir umut bu hastalık hakkında farklı bir şey okumak için bu başlığa gelmişseniz rahat bir nefes alabilirsiniz.40 günlükken en fazla 6 yıl yaşayacağı söylenen,6 yaşına gelince ergenliğe kadar yaşar denilen,15 yaşındayken …

Hidrosefali zamanla geçer mi?

Hidrosefali kendiliğinden iyileşmez ve ilaçla tedavi edilemez, tek çözüm ameliyattır. Şant takılarak gerçekleştirilen ameliyatın hastalık teşhis edildikten sonra en kısa zamanda yapılması gerekir. Tedavi edilmiş çoğu hidrosefali hastası uzun ve problemsiz bir yaşam sürebilir. Hastalık tedavi edilmezse ölümcül olabilir.

Hidrosefali ne zaman ortaya çıkar?

Hidrosefali her yaşta görülebilir, ancak sıklıkla çocuklarda ve yaşlılarda (60 yaşın üzerinde) olur. Hidrosefali hastalarının çoğunda tanı doğumda, doğum öncesinde veya erken bebeklikte konulmaktadır. Nadir olmakla birlikte genetik (kalıtsal) bozukluklara veya gelişimsel bozukluklara bağlı olabilir.

Şantın yan etkileri nelerdir?

Şant Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Şantın takıldığı bölgede kızarıklık ve kaşıntı olursa,
  • Mide bulantıları ve akabinde kusma yaşanıyorsa,
  • Ateş görülüyorsa.
  • Çift görme, baş ağrısı gibi şikâyetler oluşursa.
  • Vakit kaybetmeden hekime başvurmak gerekmektedir.