Otomatik vites harfleri P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.Jul 9, 2018

Hangi otomatik vites kaç ileri?

Bir otomatik şanzımanda 3-4 ya da 5 ileri veya 7 ileri vites bulunur. Bu vitesler P-R-N-D harfleriyle ifade edilir. P harfi park halinde olmayı, R harfi geri vitesi, N harfi ekonomik bekleyişi ve D harfi de ileri hareket etmeyi ifade eder. Otomatik vitesin çalışma prensibi şöyle özetlenebilir.

Otomatik vites el freni ne zaman çekilmelidir?

Otomatik araçlarda el freninin; kalkış esnasında, ayak frene basılıyken, vites herhangi bir hareket ayarına getirildikten sonra indirilmesi gerekiyor.

Otomatik araçlarda D ve S nedir?

D : Aracın ileri doğru hareket ettirmek istendiğinde kullanılır. S : Spor vitestir. Aracın yüksek devirlerde vites değiştirdiği vites türüdür. Aracın daha atak olmasını sağlar.

Tam otomatik araç neden geri kaçırır?

Motor torkunu şanzımana iletebilmesi için tork konvertörünün sıvıya ihtiyacı vardır. Ayrıca, iç basıncı üretmek ve çeşitli dişlileri hareket ettirebilmek için yeterli sıvı bulunmalıdır. Şanzımandaki sıvı seviyesi düşükse, aracı ileri veya geri vitese taktığınızda birkaç saniyelik gecikme yaşanacaktır.

Kaç çeşit otomatik vites vardır?

Otomatik vitesli araçlarda şanzıman türleri Otomatik vitesli otomobillerde CVT, DSG, MMT, EDC, ve TCT Dualogic Easytronic olmak üzere başlıca 5 farklı şanzıman çeşitleri vardır.

Otomatik vites arabada kaç vites var?

Otomatik vites arabalarda (model tipine bağlı farklılık gösterebilir) P, R, N ve D olmak üzere 4 temel vites ve 1, 2, 3 sabit vitesleri bulunur: P-Park etme: Yolculuğunuzu sonlandırmak istediğinizde kullanmanız gereken vitestir.

El freni ne zaman çekilir?

El Freni Ne Zaman Çekilir? Farklı araçlarda yer alan el freninin en önemli görevi, park halindeyken aracın hareketsiz bir şekilde durmasını sağlamaktır. Bu sebepten dolayı araç dururken ve park halindeyken mutlaka el freni çekilmelidir.