İslam inancına göre, Hazreti Muhammed bir gece Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. "İsra ve Miraç mucizesi" ismiyle anılan bu olay, Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor.Mar 10, 2021

Peygamber efendimiz Miraç gecesi ne gördü?

Peygamber (s.a.v) Burak isimli bir binekle önce Beytü'l Makdis'e vardı ve oradan göğe çıkarıldı. Her bir kademede peygamberlerden biriyle görüştü ve melekleri gördü. Ardından cennet ve cehennem gösterildi, Sidre-i Müntehâ'ya geçti, ve Allah'ın melekût âleminden bir çok şeyler gördü.

Peygamber Efendimiz Allahı nasıl gördü?

Peygamberimiz (asm) miracta Cenab-ı Hakk'ı bizzat baş gözü ile görmüştür.

  • Rü'yet : “cennette mü'minlerin Cenâb-ı Hakk'ın cemâlini seyretme lütfuna ermeleri” …
  • Gerçekte bu saha aklın değil kalbin, düşüncenin değil zevkin sahası.

Peygamber efendimiz nasıl miraca çıktı?

İsra, efendimizin Mekke'den Kudüs'e Burak isimli bir bineğin sırtında gitmesine denir. Miraç ise, efendimizin Cebrail ile birlikte göğe yükselmesidir. Peygamberimiz, bir gece Mekke'deki Mescid-i Haram'dayken Burak isimli bir bineğe bindi. … Mescid-i Aksa'da Cebrail (a.s.) ile birlikte göğe yükseldi.

Hz Muhammed Allahı gördü mü?

Aişe ve taraftarlarına göre peygamberimiz Allah'ı görmemiş; İbn Abbas ve onun görüşünde olanlara göre ise, Allah'ı görmüştür. En doğrusunu Allah bilir.

Peygamber Efendimiz kaç defa miraca çıktı?

Hz. Muhammed'in Miraç'ının kaç kez olduğu konusunda ise görüş birliği yoktur. Biri Mekke, diğeri Medine'de olmak üzere en az iki kez Miraç'a çıktığından tutun da, ikisi Mekke'de, 118'i Medine'de olmak üzere tam 120 kez Miraç yaşadığına ilişkin bir hadisten bile söz edilmektedir.

Allah’ı kimler görmüştür?

Allah'a (cc) en fazla yakınlaşan Zat, Miraç Mucizesi'nin sahibi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'dir (asm). Peygamber Efendimiz (asm) “dünya gözü ile ahirette” Cenab-ı Hakk'ı görmüştür.

Miraç’ta verilen müjdeler nelerdir?

Peygamber Efendimiz (sas), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür: Birincisi gözümün nuru, müminlerin miracı dediği namaz; ikincisi Bakara suresinin son iki ayeti; üçüncüsü de istikametini imana çeviren herkesin, sonunda cennete gireceği müjdesidir. Bu üç hediye aslında, İslâm'ın gayesini sembolize etmektedir.