1- Salat ve selam getirene melekler de dua ederler. 2- Günahların affına vesile olur. Peygamberimiz (SAV); "Bana salat ve selam getiriniz. Zira bu yolla günahlarınız bağışlanır" buyuruyor.25-Apr-2008

Peygamberimize salavat getirince ne olur?

Salavat getirmek günahların affedilmesine vesile olur. Salavat getiren kişinin üzerine Allah'ın rahmeti iner. Salavat getiren kişinin ismi HZ. Muhammed'e (S.A.V) iletilir.

Salavat okuyunca ne olur?

– "Günde yüz defa salavat okuyan, kıyamet gününde şehidlerle birlikte olur. – Bana bir salavat getirene yüce Allah, on rahmet ihsan eder, o kişinin on günahını olmamış sayar ve derecesini on kat olarak yükseltir." – Salavat çekmek sizin için zekat niteliği taşır."

Salavat getirmenin faziletleri nelerdir?

Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salâvat getirene Ben ve meleklerim on defa salâvat getiririz." Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salâvat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder. … Üzerime salâvat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.

Peygamberimize salavat getirmek nasıl olur?

Peygambere (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir. Salât-ü selam getirmek için belirli bir vakit ve sayı yoktur.

Peygamberimizin adını duyduğumuzda ne getirilir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v) anmak, O'na selam göndermek salavat getirmek demektir. Salevat kısaca, Allahümme salli ala Muhammed ve ala âli Muhammed veya Sallallahü aleyhi ve sellem veya aleyhissalatü vesselam demektir. Peygamberimiz Hz.

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed salavat mıdır?

Salavat, Peygamberimizi anmak üzere kullandığımız "Allahümme salli ala seyyidina Muhammed" şeklinde söylenen bir selam ifadesidir.

En güçlü salavat hangisi?

Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihi lima uğlika vel hatimi lima sebeka ven nasırıl hakki bil hakkı vel hadi ila sıratikel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve eshabihi hakka kadrihi ve miktarihil aziym.