Temizlikle ilgili bir hadis öğrenip bu hadisten ne anladığınızı yazınız?

Temizlik, sağlığın korunması için uyulması gerekli en etkili kurallar arasında yer alır. Temizliğe riâyet etmeden toplumun sağlığını korumak mümkün değildir. 2) “Her Müslümanın haftada bir defa başını ve vücudunu yıkaması onun üzerinde bir haktır.” (Buhari, Cum'a 12; Müslim, Cum'a 9).

Peygamber Efendimiz kişisel bakımını nasıl yapardı?

Resûlullah, günlük kişisel bakımını da evinde gerçekleştirirdi. Saçlarını yıkar, tarar, şekillendirir, gözlerine sürme çeker, tırnaklarını keser, vücut temizliğini yapar, dişlerini temizler, çamaşırlarını yıkar ve gerek saçına gerekse vücuduna güzel kokular sürerdi.

Temizlik imandan gelir ayet mi?

“Ey iman edenler; size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yeyin, şayet sadece Allah 'a ibadet ediyorsanız ona şükredin” (el-Bakara, 2/72). Başka bir ayet-i kerimede de: “Ey iman edenler! Allah 'ın size helâl kıldığı güzel ve temiz şeyleri haram etmeyin, sınırı, aşmayın.

Beden temizliği konusunda Peygamber Efendimizin tavsiyeleri nelerdir?

“On şey fıtrat gereğidir: Bıyıkları kırpmak, sakal bırakmak, misvak kullanmak, burna su çekmek, tırnakları kesmek, parmak boğumlarını temizlemek, koltuk altı kıllarını gidermek, apış arasını temizlemek, istinca yapmak..”

Peygamberimizin insan ilişkilerinde nelere önem verdiğini araştırınız evvel cevap?

Yolda gördüğü insanlara selam verir hâl hatır sorardı. … Yardıma ihtiyacı olan kişilere evinde ağırlar, doyururdu. Derdi olan kişilere dert ortağı olur, onları rahatlatırdı.

Peygamber Efendimiz hangi kokuyu sürerdi?

Koku ikramı çok önemli olduğu için mukaddes emanetlerin bulunduğu oda sürekli kokulandırılıyordu. Peygamber Efendimizin kullandığı kokular olması nedeniyle amber, uhud ve misk kokuları tercih edilirdi.

Sakal bakımı sünnet mi?

Şafiî'ye göre sakalın kesimi, sadece tenzihen mekruhtur. Bazı alimler, sakalı tıraş etmenin haram olduğunu söylerken bazıları ise mekruh görmüşlerdir. Buna göre, Hz. Peygamber'e uymak amacıyla sakal bırakan ve sakalının sünnete uygun bir şekilde bakımını yapan kişinin bu ameli nedeniyle sevap alacağı söylenebilir.