Plastik enjeksiyon geri basınç nedir?

Geri basınç ise erimiş hammadde içinde katkı malzemesi veya boya bulunması durumunda malzemelerin homojenik olarak karışmasını sağlamak amaçlı plastikleştirme işlemi sırasında kovan içindeki malzemenin sıkıştırılmasını sağlamak amaçlı ters yönde vidaya uygulanan basınçtır.

Plastik enjeksiyon ütüleme nedir?

Plastik enjeksiyon, temelde kapalı bir kalıbın içine plastik malzemenin eriyik sıcaklığının üstündeki bir sıcaklık aralığında yüksek hızda yolluk girişinden kalıp gözüne hızlı bir şekilde enjekte edilmesi sonrası, ütüleme fazı ve tutma fazı ile parçanın boyut ve görsel toleranslarının kabul edilebilir seviyeye …

Enjeksiyon geri emiş nedir?

Peki geri basınç nedir? Enjeksiyon makinesi vidası bir sonra ki baskı için hammadde almak üzere döndüğünde vida önünde biriken eriyik polimer vidayı geriye itmeye başlar. Vidanın dönmesi yeterli baskı hacmine ulaştığında durur. Plastikle doldurulmuş ocak hacmi, yollukların hacmine ve kalıp boşluğuna eşit olmalıdır.

Enjeksiyon basıncı nedir?

Enjeksiyon basıncının anlamı, makine enjeksiyona başladığında ocakta oluşan basınçtır. Kataloglarda verilen enjeksiyon basıncı değeri de enjeksiyon esnasında elde edilebilecek maksimum basınçtır. … Genellikle maksimum enjeksiyon basıncı değeri hidrolik sistem basıncının 10 katı kadardır.

Enjeksiyon ütüleme basıncı nedir?

1-Enjeksiyon prosesinde kullanılan “Ütüleme Basıncı” terimi tamamen doğaçlama bir şekilde kullanılmaktadır. Plastik parça makineden buruşuk çıkmışsa ütüleyerek düzeltelim! … Yani plastik malzeme geri kaçmasın diye tutulur. Eğer bu basınçta bir problem varsa parça çarpılma eksik dolgu gibi sorunlarla karşı karşıyadır.

Plastik hammadde çeşitleri nelerdir?

Plastik Hammadde Çeşitleri

  • Akrilonitril bütadien stiren – ABS.
  • Polietilen – PE.
  • Polikarbonat – PC.
  • Polietilen tereftalat – PET.
  • Polivinilklorür – PVC.
  • Polipropilen – PP.
  • Polistiren – PS.
  • Genişletilmiş Polistrien – EPS bulunur.

Plastik enjeksiyon ne yapılır?

Plastik hammaddenin, yüksek sıcaklıkta eritilmesi ve bir kalıp içerisine enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen imalat yöntemine plastik enjeksiyon adı verilir. Plastik enjeksiyon ile üretim metodu endüstriyel alanlarda çokca kullanılmaktadır.