Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar ücretsiz izin verilebilir. … Yukarıda sayılan koşulların gerçekleşmesi halinde memura isteği üzerine 18 aya kadar ücretsiz izni verilebilir.Jan 14, 2019

Memur hangi hallerde ücretsiz izin alabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Ücretsiz izne ayrılmak için ne yapmalıyım?

İşveren tarafından işçinin ücretsiz izne çıkarılabilmesi için kanunen işçinin yazılı onayına ihtiyaç bulunmaktadır. İşveren tarafından ücretsiz izne çıkarılmak istenen işçiye bu husus yazı ile bildirilir. Bu yazıyı alan işçi altı gün içerisinde bu hususa muvafakat ettiğini bildiren bir yazılı beyanda bulunmalıdır.

Ücretsiz izin ne zaman alınır?

Bu izin talebi 6 aya kadar olmalıdır. İlk başta ücretli izne ayrılan kişi bu izni uzattığı zaman maaş alamaz. Çünkü ücretli çıkılan izin bittiği zaman alınan izin ücretsiz olarak verilmektedir.

Kimler ücretsiz izin alabilir?

Ücretsiz İzin Ödeneği Kimlere Verilir? Pandemi sebebiyle işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan ve 15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkarılan işçiler ücretsiz izin ödeneğine başvuru hakkına sahiptir. Ücretsiz izin ödeneğine başvuru online olarak yapılabilmektedir.

Memurlar ücretsiz izin ne kadar alabilir?

Söz konusu 108 inci madde de; A) Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.

Hangi durumlarda ücretli izin verilir?

İşçiye; evlenmesi, evlat edinmesi, ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilmesi, yani ücretten izin nedeniyle herhangi bir kesinti yapılmadan izin verilmesi gerekir.

Ücretsiz izinden erken dönülebilir mi?

Öte yandan, aylıksız izin süresi bitmeden de memur görevine dönmek isteyebilir. … Ancak, alınan izin süresi bitmeden, aylıksız izin almayı gerektiren sebep ortadan kalkarsa, izin sebebinin ortadan kalkmasından itibaren 10 gün içinde memurun görevine başlaması gerekir.