Psikolojik danışma süreci kaç aşamadan oluşur?

PSİKOLOJİK DANIŞMA BASAMAKLARI VE BECERİLERİ Psikolojik danışma süreci 5 basamakta gerçekleşir. Bu basamaklar; Danışanla Kaynaşma Ve İlişki Kurma. Danışan Tarafından Sunulan Problemin Tanımlanması

Psikolojik danışma sürecinin basamakları nelerdir?

Psikolojik Danışma Sürecinin Basamakları

  • Başlangıç ve Alışma.
  • İlişki Kurma ve Değerlendirme.
  • Keşfetme ve Buluş
  • Yoğunlaştırma ve Hedef Oluşturma.
  • Planma ve Eyleme Geçme.
  • Veri Toplama ve Ara Verme.
  • İzleme ve Değerlendirme.
  • Kapanış ve Ayrılma.

Psikolojik danışma süreci nedir?

Psikolojik danışma, kişisel, sosyal, eğitimsel ve mesleki konularda kişilerin amaçlarını belirleme, karar verme, var olan problemlerini çözme ve benzeri konularda -tarafsız, kişilik haklarına saygılı, güven ve gizliliğe önem veren eğitimli danışmanlardan yardım aldığı bir gelişim sürecidir.

Psikolojik Danışmada ilk oturum nasıl yapılır?

Danışma sürecinde ilk anlarda psikolojik danışman sürecin gidişatını belirler. Danışman, danışanı karşılar ve görüşmeye sıcak ve dostane bir şekilde başlamaya çalışır. İlk görüşmenin resmi kısmı, danışan ve danışmanın danışma odasında rahat bir şekilde oturmaya başladıkları dakikada başlar.

Psikolojik danışma ilkeleri nelerdir?

Psikolojik danışmanların benimsemeleri gereken başlıca temel ilkeler: (1) yetkinlik,( yeterlilik, ehliyet) (2) dürüstlük, (3) duyarlı ve saygılı olmak, (4) bireysel ve kültürel farklılıklara duyarlılık, (5) toplumsal sorumluluk, (6) mesleki ve bilimsel sorumluluk olmak üzere altı madde olarak belirlenmiştir.

Psikolojik danışmanın rolleri nelerdir?

Psikolojik danışmanların geleneksel üç rolüne (psikolojik danışma, koordinasyon, konsültasyon) ek olarak program yönetimi, sınıf rehberliği, öğretim liderliği, öğrenci savunuculuğu, sosyal değişim ajanı gibi yeni roller eklenmiştir.

Grubun evreleri nelerdir?

Psikolojik danışma gruplarının başlangıç, geçiş, eylem ve sonlandırma olmak üzere dört evrede ele alındığı görülmektedir.