Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü eski adıyla Çocuk Esirgeme Kurumu, Türkiye'de yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklara ve ailelere bakım, eğitim, sağlık, kültür hizmetlerini sistemli bir biçimde sunmak için oluşturulmuş bir kurumdur.

Çocuk yurduna nasıl başvurulur?

Korunmaya muhtaç çocuğun İl Sosyal Hizmet Müdürlüklerince doğrudan veya dolaylı müracaatı alınır. Çocuk kurum bakımına alınmasında aciliyet gösteriyor ise acil valilik onayı ile kuruma yerleştirilir, daha sonra işlemleri tamamlanır. İlk müracaat üzerine ilk görüşme yapılarak çocuk kayıt altına alınır.

Hangi durumlarda devlet çocuğa el koyar?

Bu sadece aşağıdaki durumlarda yapılır: Gönüllü yardımın (artık) yeterli olmaması veya; velilerin yardım kabul etmek istememesi ve; çocuğun fiziki ve manevi gelişiminin ciddi olarak tehlikede olduğunun araştırma tarafından doğrulanması durumunda.

Çocuk evlerinde kaç çocuk olabilir?

Çocuk evinde 5 ile 8 çocuk kalmaktadır. Soru 4: Çocuk evinde kaç yaş aralığındaki çocuklara hizmet verilmektedir? Çocuk evlerinde 0-18 yaş grubu çocuklar ile korunma kararının devamını gerektiren şartları taşıyan gençlere hizmet verilmektedir.

Herhangi bir sebepten ötürü çocuk evinde kalamayacak durumda olan çocukların yerleştirildiği birim nedir?

Çocuk Esirgeme Kurumu (1921-1981)”.

Çoçuk Esirgeme Kurumu nasıl evlat edinilir?

Aile, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurusunu yapar. Başvuru sonrasında ailenin evrakları incelenir. Mahkeme kararıyla ailenin çocuk evlat edinmeye uygun olduğu kanısına varılırsa, aile bir çocuk seçer. Seçilecek çocuğa ilişkin işlemler yapılır.

Sevgi evleri kaç yaş sınırı?

2- Ev hizmetleri: Kimsesiz çocuklar 18 yaşına kadar sağlık evlerinde kalabilir ve ev hayatını yakından öğrenebilir. 3- Bakım ve Sağlık: Her sevgi evinde uzman doktorlar ve hemşireler bulunmaktadır.

Hangi durumlarda Sosyal Hizmetler çocuğu alır?

Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre korunmaya muhtaç çocuk; “beden, ruh ve ahlak gelişimleri veya şahsi güvenlikleri tehlikede olup; ana ve/veya babasız, ana veya babası veya her ikisi de belli olmayan, ana ve babası veya her ikisi tarafından terk edilen, ana veya babası tarafından ihmal edilip; fuhuş, dilencilik, alkollü …