ağır ve tehlikeli işler raporu – sağlık raporu Bu raporlar işyeri hekimi, işyeri ortak sağlık birimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu, Sağlık Ocağı, Hükümet veya belediye hekimleri tarafından verilir.Jun 15, 2021

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu nedir?

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu nedir? … İşin devamı süresince de bu işlerde çalıştırılmalarında bir sakınca olmadığı durumlarda işçiler için en az yılda bir defa hekim raporu ile tespit gereklidir. Sağlık raporu alınmamış herhangi bir işçinin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır.

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu ne kadar geçerlidir?

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu, 16 yaşını doldurmuş, 18 yaşını doldurmamış olan genç işçiler (Gİ) için en az 6 ayda bir, diğerleri için de en az yılda bir yenilenmelidir.

Ağır işlerde çalışabilir raporunda nelere bakılır?

Ağır ve tehlikeli iş raporu için AC grafiği, solunum fonksiyon testi, odiyo (işitme testi), kan grubu analizi, hemogram (tam kan sayımı), biyokimya analizi, görme testi ve portör muayenesi firmamız tarafından yapılabiliyor.

Tehlikeli sınıf sağlık raporu nereden alınır?

OSGB'lerdeki İşyeri Hekimlerinden veya az tehlikeli (50 kişi altında olması şartıyla) işte çalışılacaksa bağlı bulunduğunuz ASM'den (Aile Sağlık Merkezleri) alınır.

Kimler ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz?

“Madde 4* — 16 yaşını doldurmamış genç işçilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır. EK-1 deki çizelgede, karşısında (K) harfi bulunmayan işlerde kadınlar ve (Gİ) harfleri bulunmayan işlerde de 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler çalıştırılamaz.

Hangi işler ağır ve tehlikeli işlerden sayılır?

  • Gemi inşaat ve tamiratında iskele, dikme ve kızak. …
  • İskeleler, çarpantlar, köprüler, motorlar, makinalar, …
  • Demir tel ve çubuktan malzeme imalatı işleri (Çivi, …
  • Demiri ısıtıp döverek şekillendirme veya presleme. …
  • Soğuk demircilik ve her çeşit kaynak işleri (Oksijen, …
  • Altın, gümüş, bakır, pirinç, alüminyum ve benzeri.

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde kimler çalışamaz?

"Madde 4* — 16 yaşını doldurmamış genç işçilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır. EK-1 deki çizelgede, karşısında (K) harfi bulunmayan işlerde kadınlar ve (Gİ) harfleri bulunmayan işlerde de 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler çalıştırılamaz.