Aromatik bitkiler nerelerde yetişir?

Üretim miktarı bakımından siyah çay, kırmızıbiber, haşhaş, kimyon, nane, kekik, yağlık gül ve anason ilk sıralarda yer alıyor. Genel olarak tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımı ve işleme tesisleri Ege, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaşmış durumda.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği izin belgesi nasıl alınır?

Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliği belgesi almak isteyen çiftçilerimiz Halk Eğitim Merkezinden alacakları kayıt formuna diploma ve kimlik fotokopilerini de ekleyerek 25 Haziran tarihine kadar İl Müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tıbbi ve aromatik bitkiler nelerdir?

Alıç, Anason, Atkestanesi, Biberiye, Çörek otu, Çuha çiçeği, Defne, Devedikeni, Ekinezya, Fesleğen, Gül, Hunnap, Ihlamur, Isırgan otu, İğde, Karadut, Karahindiba, Kuşburnu, Lavanta, Limon, Limon otu, Mersin, Menekşe kökü, Misk adaçayı, Nane, Ökse otu, Pelin otu, Safran, Sumak, Tarçın, Zambak ve Zencefildir.

Aronya tıbbi aromatik bitki midir?

Bölgedeki flora çeşitliliği, tıbbiaromatik bitkiler açısından da önemli bir kaynak oluşturmaktadır. …

Tıbbi ve aromatik bitkiler nerelerde çalışabilir?

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programından mezun olan öğrenciler, Tarım Bakanlığı, ilaç fabrikaları, eczaneler, kozmetik sanayisi v.b. gibi işletmelerde istihdam edilebilmektedirler.

Aromatik bitkiler nerelerde kullanılır?

Bu bitkilerin tüketim alanı çok geniştir. En önemli kullanım alanı ise ilaç, parfüm, kozmetik, diş macunu, sabun şeker sanayi olup ayrıca baharat olarak tüketilmektedir.

Tıbbi Aromatik Bitkiler sertifikası ne ise yarar?

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi Ders Programı Bahçecilik sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen bireylere yönelik hazırlandığı için öncelik işçi ve işverenlerin yasal zorunluluklarını yerine getirmek, sonrasında ise Bahçecilik sektörünün ihtiyacı olan eğitim almış nitelikli birey kazandırmaktır.