Tıbbi dokümanlar hastaneye başvuran hastanın tüm verilerinin içinde yer aldığı kayıtlardır. Bu özelliği sebebiyle tıbbi dokümanların bilimsel kurallara dayandırılarak oluşturulması ve saklanması gerekmektedir. Tıbbi raporlar ise, Sağlık Uygulama Tebliğinde belirlenen kriterlere uygun olarak tutulmak zorundadır.

Tıbbi doküman nerelerde kullanılır?

Programı tamamlayanlar kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Tıbbi Sekreter” unvanı ile; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının poliklinik ve klinik bilgi işlem hizmetlerinde, hasta kayıt ve kabulde, insan kaynakları birimlerinde, merkezi tıbbi arşiv hizmetlerinde …

Tıbbi dökümantasyonun amacı nedir?

Programın Amacı: Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programının amacı; çalıştığı sağlık sektöründeki birimin yazılı ve sözlü iletişimini sağlayan sağlık personeli veya teknikerlerini yetiştirmektir. … Bu bölümden mezun olan bireylerin tıbbi araştırmalarda da önemli rol oynayacak donanımda olmalarını hedeflemekteyiz.

Tıbbi sekreter ne kadar maaş alıyor?

2022 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Sağlık Teknikeri Maaşları Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Sağlık Teknikeri maaşı ortalama aylık 8126,5 _TL'dir. En düşük Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Sağlık Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 12000 _TL'dir.

Tıbbi dokümanların önemi nedir?

Tıbbi dökümantasyonun amacı kime, niçin, nerede, ne zaman ve nasıl bir hasta bakımı verildiğinin kanıtlanmasını sağlamaktır. … Tıbbi kayıtlar ve özellikle hasta dosyaları hastaya verilen tıbbi bakım ve tedavi hizmetlerinin değerlendirilmesinde önemli bir kaynak niteliğindedir.

Tıbbi dokümanlar nelerdir?

Sağlık kuruluşunda ayakta veya yatarak tedavi edilen hastaların tanı ve tedavileri süresince ilgili bölümler tarafından oluşturulan kâğıda yazılmış kayıtlar, resim, film, cihaz / bilgisayar çıktısı olarak bulunan veya elektronik ortamda saklanan her türlü belgeye tıbbi doküman denir.

Hastaneler de kullanılan tıbbi dokümanlar nelerdir?

Hastane bilgi yönetim sistemlerinin bulunmadığı Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde ki fiziki dosyalarda şu belgeler bulunmalıdır; * Hasta kabul kağıdı (Form 60), * Tıbbi müşahade ve muayene kağıdı (Form 62), Page 11 154 * Derece kağıdı (Form 61), * Hasta tabelası (Form 51), * Röntgen istek kağıdı ve raporları (Form …

Dökümantasyonun amaçları nelerdir?

Dokümantasyonun Tanımı Bulunan bilgilerin kaydedilmesi ve kayıtların (belge denilen) uygun ortamlarda saklanması ya da gerekli bilgileri içeren zaten hazır belgelerin toplanması; c. Erişimi kolaylaştırmak için belgelerin düzenlenmesi; ve d. Asıl olarak, belgelerin ihtiyaç duyanların kullanımına sunulması.