Yağma Suçunun Şikayet Süresi ve Zamanaşımı Yağma suçu şikayete tabi bir suç değildir. Bu nedenle, şikayetten vazgeçme ceza davasının düşmesine veya daha az cezaya hükmedilmesine yol açmaz. Herhangi bir şekilde suçun işlendiği savcılık tarafından öğrenildiğinde kendiliğinden soruşturma başlatılmalıdır.

Yagma sucu paraya çevrilir mi?

Yağma suçunun cezası 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası olduğu için, yağma suçunun adli para cezasına çevrilmesi mümkün değildir.

Yağma sucundan 6 yil ceza paraya çevrilir mi?

Yağma (Gasp) Suçunun Cezası Yağma suçunun temel halini işleyen kişi hakkında 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecektir. … Bunun yanında 1 yıl veya altında olan hapis cezalarının adli para cezasına çevrilmesi mümkün olduğundan yağma suçundan adli para cezası verilmesi mümkün değildir.

Yağma Hangi ceza Mahkemesi?

Yağma Suçu Hangi Mahkemede Görülür? Gasp suçunun (yağma) faili eğer 18 yaşından büyük ise görevli mahkeme Ağır ceza mahkemeleridir. Ancak suçun faili suça sürüklenen çocuk ise ( 18 yaşından küçük ise) çocuk ağır ceza mahkemeleridir.

Yağma nasıl soruşturulur?

Yağma, Türk Ceza Kanunu'nun 148 ve 149 maddesinde suç olarak düzenlenmiştir. Türk Ceza Kanununa göre yağma suçu sayılan eylemler şikâyete tabi olmayıp Cumhuriyet Savcılığınca re'sen soruşturulur.

Yağma hangi suça girer?

Yağma Suçu, diğer adıyla gasp suçu, zilyetliği başkasına ait bir menkul malın “cebir” veya “tehdit” kullanılarak alınmasıyla oluşur. TCK'nın 148. ve 150. maddeleri arasında düzenlenen yağma suçu, mağdurun malvarlığına yönelik gerçekleştirilen haksız bir eylemdir.

Gasp kaç seneden başlıyor?

Basit gasp suçunu işlemiş olan bir kimsenin cezası 6 yıl hapisten başlamaktadır. Belirtilen bu süre, kişinin gasp eylemini gerçekleştirdiği anda işlediği suçlara ve gasp ettiği malların değerine göre 10 yıla kadar yükselebilmektedir. Diğer gasp suçu, nitelikli gasp suçudur.

Yağma Suçu ne zaman tamamlanır?

Yağma suçu amaç ve araç hareketlerden oluşan bir suçtur. İlk önce almayı gerçekleştirmek için araç hareketler olan cebir veya tehdit kullanılır, sonrasında bu cebir ve tehdidin etkisiyle malın alınması veya tesliminin sağlanması ile suç tamamlanır.