Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı nedir?

Çiftçi Malları Koruma bekçileri tarım arazilerinde dolaşarak hırsızlık, hayvan sürülerinin tarım arazisine zarar vermesi gibi durumları tespit eder, engellemeye çalışır ve herhangi bir zarar durumunda bir bilirkişi ile birlikte olay yerine giderek zararın miktarını ve hangi şartlar altında yapıldığını delilleri ile …

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı seçimi nasıl yapılır?

belediye meclisi tarafından 4 yıl süreyle gizli oyla 5 asıl, 5 yedek üye olmak üzere 10 kişi seçilir. Bunlar da kendi aralarından Çiftçi Mallarını Koruma Başkanını seçerler. meclis üyelerinden ( 5 üye) oluşur.

Çiftçi Malları Koruma Meclisi nasıl seçilir?

Köy Kanununun 30 uncu maddesi bu seçimlerde de caridir. Koruma meclisi azaları ticaret ve sanayi ve ziraat odaları bulunan yerlerde bunların da iştirakiyle toplanan belediye meclisi tarafından gizli reyle ve dört sene müddetle intihap olunurlar. Her intihapta beşi asli, beşi yedek aza olmak üzere on kişi seçilir.

Murakabe Heyeti ne demek?

Murakabe heyeti, vilâyet merkezinde valinin idare mensupları arasından seçeceği bir zatın, kazalarda kaymakamın reisliği altında, ziraat ve veteriner müdür veya memurları ile dördüncü madde hükümleri dairesinde intihap olunan beş azadan teşekkül eder.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı harçtan muaf mı?

Diğer taraftan, 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunun 35 inci maddesinde, “Bu Kanun hükümlerine tevfikan yapılacak müracaat ve her türlü tetkik ve muamelelerden hiç bir resim ve harç alınmaz.” denilmektedir.

Hangi kurumlar harçtan muaf?

Tahsil Harcından Muaf Kurumlar

  • A. GENEL BÜTÇE KAPSAMINDAKİ KAMU İDARELERİ Türkiye Büyük Millet Meclisi. Adalet Bakanlığı …
  • B. DÜZENLEYİCİ VE DENETLEYİCİ KURUMLAR. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) …
  • C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI. Sosyal Güvenlik Kurumu. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

Türk Standartları Enstitüsü damga vergisinden muaf mı?

10-Türk Standartları Enstitüsü (132 sayılı kanun) Madde 11: Türk Standartları Enstitüsünün yukarıdaki fıkralarda sayılan gelirleri ve muameleleri ve sahibi bulunduğu gayrimenkulleri her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.