Öbür dünya neresidir?

Arapça'da 'son, sonraki' anlamına gelen 'âhir' kelimesinin müennesidir. Dünyadan sonra gidilecek son ve asıl mekânımız olan ebedi âlemin adıdır.

Ölümden sonraki sonsuz hayatın adı nedir?

Öteki dünya ve İslam kökenli bir terim olan ahiret kavramları Türkçede, ölümden sonraki yaşamın sürdürüldüğüne inanılan mekanı tanımlamakta kullanılır.

Dünya hayatından sonra başlayıp sonsuza kadar devam edecek ölüm sonrası hayat nedir?

Ahiret terimi sözlükte, son, sonra olan, ölümden sonraki hayat, sonunda bir şey elde etmek gibi anlamlara gelir. Terim olarak, kıyamet, mahşer ve Allah huzurunda hesaba çekildikten sonra insanı cennet-cehennem olmak üzere iki şekilden biriyle kuşatacak ve sonsuza dek sürecek olan hayatın adıdır.

Ölümden sonra ne hayatı başlar?

Evet, başlangıç diyoruz çünkü ruh için ölüm yoktur, ruh dünyada doğar, ahirette ya da spatyomda tekrar doğar ve yine dünyada doğar. Ruh bedeni terkeder ve başka bedenlerde yaşamaya devam eder. Ölüm bir son değil, öte alem yaşamının başlangıcıdır.

Öbür dünyada ailemiz olacak mı?

Cevap: Cennetlikler, kendileri gibi inançlı ve iyi ahlaklı aile bireyleriyle beraber olacaklardır. … Ra'd Suresi'nin 23'üncü ayetinde de inançlı, iyi insanların, kendileri gibi güzel ahlaklı ataları, eşleri ve çocuklarıyla beraber, durulmaya değer bahçelerde sürekli olarak kalacakları vurgulanmaktadır.

Öldükten sonra ruh ne olur?

Vücuttan alınan ruh melekler tarafından teslim alınır. Kişi iyi bir insansa ruhunu 'rahmet melekleri' teslim alırlar. Onu semanın en üst noktalarına doğru götürürler. Ölen kişi kötü bir insansa 'azap melekleri' onu teslim alırlar ve yerin alt tabakalarına doğru taşırlar.

Dünya hayatından sonraki asıl ve sonsuz hayatın adı nedir?

Cevap: Ahiret.