Şahit kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Şahit kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'tanık' şekilde karşımıza çıkıyor. Bu konuda hem şahit kelimesi hem de tanık sözcüğünün aynı anlam üzerinden değerlendirildiğini söylemek mümkün.

Şahit kelimesinin eş anlamlısı tanık mıdır?

Herhangi bir olayı görmüş kişilere tanık denmektedir. Aynı zamanda tanık kelimesinin eş anlamlısı olarak şahit sözcüğü de kullanılabilir.

Tanık şahit eş mi zıt mı?

Tanık kelimesinin anlamlı kelimesi şahit kelimesidir. Cümle içerisinde kullanılan tanık kelimesi yerine şahit kelimesi de kullanılabilir.

Şart kelimesinin eş anlamı nedir?

Şart kelimesinin eş anlamlıları şu şekildedir; koşul, kayıt. Bu kelimelerin ikisi de birbiri yerine kullanılabilir. Örnek cümle olarak şu şekilde belirtilebilir; ' Bu şartlar altında, bu şirkette daha fazla çalışamayacağım.

Şahit mı şâhid mı?

Şâhid (çoğulu şühûd), şehîd (çoğulu şühedâ') ve şehâdet kelimeleri Kur'ân-ı Kerîm'de sözlük ve terim anlamıyla "tanık" ve "tanıklık" mânasında geçtiği gibi bu kökten türeyen fiil kalıpları, ayrıca eşhâd, meşhûd ve meşhed isimleri kullanılmıştır.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır.

Neşeli kelimesinin eş anlamlısı nedir 3 harfli?

TDK'ya göre ise bu kelimenin eş anlamlısı olarak, 'sevinçli' sözcüğü karşımıza çıkıyor. Neşeli Eş Anlamlısı Nedir? Neşeli kelimesi için eş anlamlı olarak sevinçli sözcüğünü kullanabilirsiniz.