2559 sayılı kanun nedir?

Madde (Arama Kararı) Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat. Bu yetki kapsamında, polisin tecrübesine ve içinde bulunulan durumdan edindiği izlenime dayanan makul bir sebebin bulunması durumunda kişiler ve araçlar durdurulmaktadır. …

1934 yılında çıkarılan Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu Nedir?

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, 4 Temmuz 1934 tarihinde kabul edilen ve 14 Temmuz 1934 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan 2559 sayılı kanundur. Amacı; "Polis, asayişi amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin eder.

6638 sayılı kanun nedir?

6638 sayılı olan kanun Jandarma Teşkilat, Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu, Görev ve Yetkileri Kanunu ile birlikte Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 4 Nisan 2015 tarihi içerisinde büyük tartışmalara sebep olarak resmi gazete içinde yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan bir kanundur.

5259 sayılı kanun nedir?

Açık olarak alkollü içki, bira, şarap ve ispirto ile her çeşit ispirtolu içki satmak isteyenler, belediye veya il özel idaresinden ruhsat almaya mecburdurlar. Belediye veya il özel idaresi, ruhsat vermeden önce, yetkili kolluk kuvvetinin görüşünü alır.

Polis Çevirmelerinde 27 madde nedir?

Polis çevirmelerinde 27. Madde gereğince engelli vatandaşlar muaf kapsamındadır. Zorunlu haller dışında sokağa çıkmamanız hem kendi sağlığınız hemde toplum sağlığı için önem arz etmektedir.

Polis kimlere kimlik soramaz?

Kanun koyucu, 'polis görevini yerine getirirken kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra kişilere kimliğini sorabilir' diyor ama bu bizim hukukumuz açısından yeterli bir güvence değil. … İhbar olması veya şüpheli eylem görmesi gibi… Yalnızca gerekçesi olduğu sürece kimlik sorması hukuka uygundur.

PVSK 9 madde nedir?

Polis, tehlikenin önlenmesi veya bertaraf edilmesi amacıyla güvenliğini sağladığı bina ve tesislere gelenlerin; herhangi bir emir veya karar olmasına bakılmaksızın, üstünü, aracını ve eşyasını teknik cihazlarla, gerektiğinde el ile kontrol etmeye ve aramaya yetkilidir.