Bir fidye, Ramazan'da bir kişi için verilen bir fitre miktarıdır. Ancak, nefes darlığı dışında oruç tutmaya engel başka sağlık problemi bulunmayan astım hastaları, soluk almayı rahatlatacak özel spreyi ağızlarına püskürterek oruç tutabilirler. Ağza püskürtülen bu ilaçlar orucu bozmaz.21-Apr-2020

Ventolin ilacı orucu bozar mı?

"Nefes darlığı çeken astım hastalarının kullandığı spreyler orucu bozmaz. Çünkü bu spreyler yapay bir havadan oluşmaktadır. Mideye ulaşmaksızın sadece hastanın ciğerlerine sirayet ediyor. Nefes darlığı çeken astım hastalarının kullandığı spreyler orucu bozmaz.

Alerjisi olanlar oruç tutabilir mi?

Alerji iğneleri, sprey ve buhar şeklinde olan astım ilaçları, alerji testleri ve solunum testleri orucu bozmaz.

Sprey orucu bozar mı?

Burun damlası ya da spreyinden mideye inen bu miktar da, ağzı su ile çalkalamadan sonra ağızda kalan rutubette olduğu gibi orucu bozacak düzeyde görülmemiştir ayrıca işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımadığından dolayı burun damlası ya da sprey kullanmak orucu bozmaz.

Astım hava tüpü orucu bozar mı?

Nefes açıcı sprey kullanmak zorunda kalan astım hastası oruç tutmayabilir. Daha sonra iyileşince tutamadığı günleri kaza eder. İyileşme ümidi kalmamışsa, o takdirde tutamadığı günler sayısınca fidye verir.

Ventolin hava ne zaman kullanılır?

Ventolin günün herhangi bir saatinde, aç ya da tok kullanılabilir. Uygulama yolu ve metodu: VENTOLİN hekim gözetimi altında nebülizör adı verilen cihaz ile kullanılmak içindir. VENTOLİN seyreltilmeden kullanılır ancak uzun sürede (10 dakikadan uzun) verilmesi gerekli ise serum fizyolojik ile seyreltilir.

Oksijen tüpü kullanmak orucu bozar mı?

Diğer taraftan, “kesin olarak bilinen, şüphe ile bozulmaz.” kaidesi gereğince, mideye bir şeyin ulaşıp ulaşmadığı konusundaki şüphe ile de oruç bozulmaz. Bu itibarla astımlı hastaların, rahat nefes almalarını sağlamak amacıyla ağza püskürtülen oksijenli ilaç, orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Ağızdan hava almak orucu bozar mı?

Bu itibarla astımlı hastaların, rahat nefes almalarını sağlamak amacıyla ağza püskürtülen oksijenli ilaç, orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).