Gönderildiği ülkede geçici bir süre kaldıktan sonra ve bu süre zarfında herhangi bir değişikliğe uğramaksızın Türkiye'ye getirilecek olan eşyanızın gümrük işlemleri “geçici ihracat” olarak adlandırılır.

Geçici ithal rejimi ne demek?

Geçici ithalat rejiminde, belirli şartların yerine getirilmesi durumunda vergi muafiyeti sağlandığından, bir anlamda şartlı muafiyet düzenlemesidir. Eşyanın şartlı muafiyet düzenlemesine tabi tutulması, tahakkuk edebilecek gümrük vergilerine karşılık teminat verilmesi şartına bağlıdır.

4010 rejim kodu nedir?

4010 Rejim Kodu; ise “İhraç edilen eşyanın muafiyete tabi olmadan serbest dolaşıma girişi ile eş zamanlı yurtiçi kullanımı” anlamını taşımaktadır.

5100 rejim kodu nedir?

Yeni BİLGİ Sisteminde; Rejim kodu 3151 olanlar DİR kapsamında yapılan ihracat, Rejim kodu 5100 ve 5171 olanlar ise DİR kapsamında yapılan ithalat olarak değerlendirilmektedir.

İhracat rejimleri nelerdir?

İhracat rejimi, serbest dolaşımda bulunan eşyanın ihraç amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesi dışına çıkışına ilişkin hükümlerin uygulandığı rejimdir. İhracat, ticaret politikası önlemleri ve gerektiği takdirde ihracat vergileri de dahil olmak üzere çıkış işlemlerine ilişkin hükümlerin uygulanması ile gerçekleştirilir.

İhracat gümrüğü nedir?

Bir ülkeden ihraç edilen yada bir ülkeye ithal edilen herhangi bir eşyadan yürürlükteki Gümrük Kanunları'na bağlı kalınarak alınan vergi, resim veya harçtır. Gümrük kavramı, tüm bu işlemlerin yapıldığı bölge için de kullanılmaktadır.

Geçici gümrükleme nedir?

Cevap: Geçici ithalat izni, gümrük idarelerince eşyanın geçici ithalat rejimi amacına uygun olması ve izin başvurusunda belirtilen süre içinde eşyanın giriş ayniyetine uygun olarak gümrükçe onaylanmış yeni bir işlem veya kullanıma tabi tutulabileceğinin anlaşılması halinde verilir.

Geçici ihracat süresi ne kadar?

Geçici ihracat işlemlerinde süre azami 3 yıldır. Ancak bu sürenin bitiminden önce başvurulmak kaydıyla, ilgili gümrük müdürlüğünce yeteri kadar ek süre verilebilir.