Kuru kayısı kompostosu nasıl yapılır?

Kuru Kayısı Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuru kayısıları biraz sıcak suda bekletelim. Hem içindeki kumu gider biraz da yumuşar.
  2. Sonra iyice yıkayıp bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edelim. …
  3. Kayısılar iyice yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca servis edelim.

May 25, 2014

Kuru kayısı kaç dakikada haşlanır?

Yıkanan kuru meyveler süzülür ve üzerine yedi su bardağı su ilave edilir. Kayısıların yumuşayıp üzümlerin şişmesi için takriben yirmi dakika kaynatılır.

Kayısı ve üzüm hoşafı nasıl olur?

Su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Şeker eriyip su kaynadıktan sonra kuru kayısı ve üzümleri tencereye ekleyip 10-15 dakika kayısılar yumuşayıp üzümler şişinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Hoşafı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Kuru kayısı kuru erik hoşafı nasıl yapılır?

Kuru Erik Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri yıkayın . Sonra erikleri ve suyu tencereye koyun . Orta ateşe alın . 10 dk kaynadıktan sonra şekeri ekleyin.
  2. Ocağın altını kısın. 20 dk daha pişirin. Limon tuzunu ekleyin . Karıştırın.
  3. Ocağın altını kapatın . Soğuyunca servis tabaklarına alın.

Feb 19, 2016

Kayısı kompostosu nasıl yapılır?

  1. Kayısıları yıkayalım.
  2. Suyu ve şekeri tencereye koyup kaynaması için ocağa alalım.
  3. Kaynayana suyun içine kayısıları atıp 10 dakika kadar pişirelim.
  4. Eğer kayısılar yumuşamamışsa 5 dakika daha kaynatalım.
  5. Atlını kapatınca karanfil ve tarçın ilavesini yapalım.
  6. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
  7. Afiyet Olsun.

May 4, 2020

Kayısı komposto nasıl yapılır nasıl saklanır?

Kayısı Kompostosu (Konserve) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıyı güzelce yıkayın. …
  2. Cam kavanozlara doldurun. …
  3. Bu işlem tamamlandıktan sonra her kavanozun üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
  4. Daha sonra kayısıların üzerini geçene kadar su ekleyin.
  5. Kavanozlarınızın kapağını sıkıca kapatın.

ÇIR nasıl kaynatılır?

Tencereye suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra çirleri ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika kadar hafif koyu kıvam alıp çirler yumuşayana kadar kaynatalım. Piştikten sonra dışarda ılıtıp buzdolabına alalım ve soğuk servis edelim.