Memurlar nerede yargılanır?

Genel olarak memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmesine veya verilmemesine itirazı incelemeye yetkili ve görevli mahkeme yetkili merciin yargı çevresinde bulunduğu bölge idare mahkemesidir.

Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun nedir?

4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun.

4483 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar nelerdir?

4483 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Suçlar

  • Tedbirsizlik.
  • Meslek – sanatta acemilik.
  • Dikkatsizlik.
  • Talimatlara uymamak.
  • Resmi belgede sahtecilik.
  • Görevi ihmal etme.
  • Görevin getirdiği sırları açık etme.
  • Görev terki.

Kaymakamlar hakkında soruşturma iznini kim verir?

Kaymakamın başkanlık ettiği ve ilçe belediye başkanının üye olduğu kurul ve komisyonlarda bir suçun işlenmesi halinde, soruşturma izni vermeye yetkili merci Validir. Madde 30- Yetkili merci, soruşturma izni konusundaki kararını suçu öğrendiği tarihten itibaren ön inceleme dahil en geç otuz gün içinde verir.

Büyükşehir belediye başkanları hakkında soruşturma iznini kim verir?

Tasarı, büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, büyükşehir ve il belediye meclis üyeleri ile il genel meclisi üyeleri hakkında soruşturma iznini verme yetkisini İçişleri Bakanı'na bırakırken, ilçe belediye başkanları ve ilçe belediye meclisi üyeleri için bu yetki valiliklere devrediyor.

Valiler hangi mahkemede yargılanır?

Ancak Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Bakan yardımcıları ve valiler için yetkili ve görevli mahkeme Yargıtayın ilgili ceza dairesi, kaymakamlar için ise il ağır ceza mahkemesidir.

Memur suçları Nelerdir?

TÜRK CEZA KANUNUNDA MEMUR SUÇLARI: ZİMMET, İRTİKAP VE RÜŞVET. Türk Ceza Kanununun İkinci Kitabının Üçüncü Babının birinci, ikinci ve üçüncü fasıllarında; devlet idaresi aleyhinde işlenen suçlardan basit ve nitelikli zimmet ile devlet alım ve satımlarında menfaat sağlama, irtikap ve rüşvet suçları düzenlenmiştir.