Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Tereyağlı ev poğaçası nasıl yapılır?

Muhteşem Tereyağlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında tereyağ, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpalım.
  2. Azar azar un ilave edelim.
  3. İlk un ilavesi aşamasında kabartma tozlarını ekleyelim. …
  4. Hamuru 20 dakika dinlendirelim.
  5. Dinlenen hamurumuza önce mandalina şeklinde yuvarlak şekil verelim.

Mayasız poğaçalar nasıl yapılır?

Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, sıvı yağ, yumurtayı geniş bir kaseye alın. …
  2. Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. …
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmiş olmasınız.
  4. Hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin.

Kabartma tozu ile poğaça olur mu?

Sabah kahvaltılarınıza, çay saatlerinize yada çocuğunuzun beslenmesine koyabileceğiniz kabartma tozlu poğaça herkesin severek tüketeceği bir poğaça tarifi. Bu poğaçanın bir diğer özelliği ise kolay kolay bayatlamamasıdır. Kabartma tozlu poğaçanızı yaptıktan sonra derin dondurucunuzda da rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Gevrek poğaça nasıl yapılır?

Ağızda Dağılan Peynirli Gevrek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
  2. Ortasına peynir koyup poğaçalar şekillendirilir.
  3. Yağlanmış tepsiye dizip streçle kaplanır.
  4. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. 190 derecede pişirilir. Afiyet olsun :))

Aug 28, 2015

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …

Yumuşak peynirli poğaça nasıl yapılır?

Peynirli Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker koyuyoruz mayayı iyice eritiyoruz.
  2. . …
  3. Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz. …
  4. Yoğurulan hamur yaklaşık 1 saate kadar mayalanır.
  5. Mayalanan hamurdan Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına peynir koyup kapatıyoruz.